måndag 14 mars 2011

Årsmöte i Geflekeramikens vänner

Efter keramikmässan som vi ordnade tillsammans med länsmuseet fortsatte vi till årsmötet som brukar hålla på i två dagar med lite visningar, diskussioner och middag första kvällen och årsmöteshandlingar samt en liten föreläsning dagen efter. Tyvärr kunde jag inte delta på söndagen, men det var trivsamt och kul med middagen (som alltid). Många av medlemmarna brukar jag inte träffa annat än denna helgen varje år, så det är extra kul att hinna lyssna på de erfarna samlarna och diskutera lite om de grejer man hade med sig. I år berättade jag lite kort om bl.a. min koppsamling och en Bo Fajans-servis som jag plockat med mig.


En del litteratur fanns till salu, jag har redan allt så det blev inga inköp för min del...

Jag köpte även två mycket fina objekt av en samlarkollega och bytte till mig en större variant av en Percy-vas från Gullaskruf, mycket trevligt!Den fina kaffekoppen i AU-modell i Zebra-dekoren är underbar, jag bara älskar denna turkosa färgen. De färgade Zebra-kopparna är ovanliga som jag tidigare berättat, då är det extra roligt att få tag på en kopp i toppskick! Jag köpte även den gröna Zebra-assietten, en komplettering till den gröna tekoppen som jag hade sedan tidigare.

11 kommentarer:

Re-dizain sa...

Vilka läckerheter du visar här!!! Den turkosa koppen är helt fantastisk!

Anna sa...

Kul att du fått komplettera din Zebra-samling! Den turkosa kaffekoppen är såååå fin! Hoppas du får tag på ett fat till den gröna tekoppen snart också!

trillivippa sa...

Kan bara hålla med, den turkosa Zebra-koppen är grym! Och visst är det en blå-svart Cleo som står längst fram på sista bilden? Väldigt snygg.

Herr Movarp sa...

Ja, jag älskar Zebran!!!
Jag lär dock få leta efter ett tefat till den gröna koppen, har sett två st koppar sedan 2005 och den ena hade inget fat...

Den Cleon du pratar om är såklart i flytande blå som den så fint kallas, Cleo finns även i svart. Modellen är samma som t.ex Astra.

eli sa...

Det där verkar ju ha varit the place to be i helgen. Bilden med kopparna... åhhhhhhhhh....

Herr Movarp sa...

Äh, det där kan du ju se hemma hos mig, alla kopparna kommer ju ur min samling ;-)

Maria sa...

Mycket fint på bordet!Jag gillar den gula med blommorna!

Herr Movarp sa...

Solros, formgivare Lillemor Mannerheim.

The StarChief sa...

Så snygt, så snygt, önskar jag varit med.

Jag söker 3 zebra och 4 fat.
4 bimbo kaffekoppar m fat, 10 gula casino m fat, 12 blå casin med fat.
All hjälp välkomnas

Britten sa...

Vad roligt att vara med i en förening m likasinnade. Hur fann du den? ..kanske jag skulle leta efter om det finns något liknande på min ort (Trollhättan)

Herr Movarp sa...

Geflekeramikens vänner är en nationell förening som har medlemmar i hela landet och alla är välkomna! Årsmöten hålls utspritt över hela landet, det är en ovanligt att vi hamnat i Gävle två år i rad! Det brukar också vara en hel del andra träffar, spridda runtom i främst landets mellersta delar!

Kolla in föreningens hemsida: http://www.geflekeramik.org/