tisdag 29 mars 2011

Att vattna blommor...

blir roligare med en snygg vattenkanna. Många gillar den sk Breger-kannan, och jag kan hålla med, den är snygg och passar in i ett stilmedvetet retrohem! Formgivare är Carl Arne Breger och året är 1959.


Jag har dock en annan favorit som kom redan året innan, 1958, kannan som ibland kallas svanen-kannan...formgivare till denna är Knut Brinck! Kannan finns i många olika färger, den ena snyggare än den andra. jag vill gärna ha allesammans, men men, priserna brukar dra iväg, så ännu har vi ingen att vattna blommorna!

Jag har dessutom ett väldigt speciellt förhållande till kannan, min mamma hade en svart sån som jag vattnat blommorna med många gånger när jag bodde hemma. Jag bönade och bad att hon skulle "donera" den till mig, men hon ville ha kvar den. För något år sen frågade jag igen, då berättade hon att hon kastat den...suck...snacka om minne...Kannan finns i många färger, röd, lila, rosa, mintgrön, turkos, gul,orange, svart, vit mm

Min önskan är ju att få tag i en sån till vettigt pris, om någon har en som är till salu eller att ni gärna vill byta till er något, tveka inte att höra av er mina vänner :-) Helst vill jag ha en svart, men den turkosa och den gula är också fantastiska.

8 kommentarer:

Anna sa...

Breger-kannan är min favorit! Men "svanen" är väldigt snygg den också. Jag vattnar blommorna med IKEAs retrokanna tills vidare :) Tror iof inte att jag skulle vattna med min Breger om jag hade en ;)

trillivippa sa...

Breger-kannan har jag nästan tröttnat lite på, den syns ju överallt. Så "svanen" blev en klar favorit hos mig! Gillar de lite mjukare formerna. En turkos eller svart skulle passa perfekt hos mig! :)

Och jag har inte hittat någon bra plats till den lila Gefle-skålen hemma hos mig så jag gömmer undan den i ett skåp så länge och så får vi se om vi kan träffas och få till ett byte snart. :)
(Den är så förbaskat snygg så på sätt och vis vill jag behålla den, men den förtjänar att få användas och stå framme.)

Lybtar sa...

Svanen kannan är mycket fin men jag gillar breger.
Visste inte att svanen fanns i alla de färgerna.

Skaffaren sa...

Vi har den svarta. Min mor hann inte kasta den.

Herr Movarp sa...

Thomas: Jag är avundsjuk!

LENA sa...

Hittade din blogg idag o blev helt betagen i alla härliga saker du hittat o lagt upp så att vi oxå kan få njuta hälsar LENA

Anonym sa...

Hej,
Råkade hamna på din blog och såg att du var intresserad av en K Brinck-kanna i svart - Har en sådan till salu som jag tänker sälja på Tradera i det närmsta. Håll utkik och välkommen med bud. Vill du köpa den direkt så kan vi säkert komma överens om ett pris.
Vänligen
//Per, alias bobjanne

Herr Movarp sa...

Per: Jag är klart intresserad, om du mejlar mig så kan vi snacka pris! porslinsbloggen @ gmail.com