söndag 25 mars 2012

Lamp-parad!

Veckans utmaning, att visa upp lampor i hemmet avhandlas på ett antal retrobloggar denna helg, likaså här. Många har ju valt ut favoriter som de satt upp i rummen som en del av inredningen, och precis av den anledningen så blir det inga sköna inredningsbilder, här hemma ser det ut som tusan och lamporna hänger på trekvart i de flesta rum eftersom inget är helt klart...

Jag har nog visat de flesta av lamporna tidigare, men här kommer i alla fall en parad med en del av de som hänger framme!


Vardagsrumslampan, en fin 50-talare som jag köpte på loppis i Falun för några år sen!
Precis samma lampa sitter i taket på caféet Almas café i Borlänge, fast där i flertal!


En sänglampa som inte kommit upp, nyligen fyndad!


Hallampan, en jugendlampa som jag köpte på Tradera för ganska många år sen, innan bloggen startade.


En del av inredningen, ja, lampan Nift från Ikea spanade vi ju in på Ikea-utställningen på Liljevalchs 2010. Vårt exemplar följde med i husköpet!


Såna här koltlampor av äldre modell har vi ett antal runtom i huset, någon satt här när vi flyttade in, resten har jag köpt på loppisar sedan 2003. Ett måste i ett gammalt hus med pärlspont på väggarna!


En gammal mässingsfot som fått nytt liv många gånger, senast ny el och en 60-talsskärm inköpt på loppis. Inte samma kvalitet som de Femtiotalsjakten shoppade på vår sommartur 2010, men rätt snygg tycker jag!


Denna danska lampa sitter i dotterns rum, hon ville absolut köpa den på Antikladan förra året, vilket jag ju tyckte var okej!


Denna Strindbergslampa inhandlades på auktion, innan vi flyttat till huset, på den tiden vi hade tid att spendera en hel dag på auktioner. Just nu pausad pga osäker el, helt original vad jag kan se. Inget jag skulle rekommendera att använda då det sprakar och lever om. Ska renoveras vid tillfälle!

Utöver de här lamporna finns ganska många fler också, men en del är nya lampor och på vinden står flera kartonger med både kompletta lampor och ett stort antal kupor som säkert kommer till pass så småningom. Undervåningen är ju delvis strömlös i taket så där har vi mest tillfälliga lösningar.

7 kommentarer:

form55 sa...

IKEA-lampan ser ut som om den vore byggd av lego :) Om den inte redan är eftertraktad så blir den det säkert snart!

Gila sa...

Tänkte också lego när jag såg Ikealampan. Men den blommiga skärmen är ju underbar!!

La mômes Old fashioned sa...

Tjusigt. Gillar verkligen vardagsrumslampan och mässinglampan med med blommig skärm!

trillivippa sa...

Finfina lampor, den första 50-talaren är en riktig klassiker och jag skulle gärna ha en liknande i kommande vardagsrum!

Maria sa...

Åh, 60 tals skärman vill jag ha Benny :) Dottern har ju riktigt bra smak den gillar jag med.

www.pil-lena.blogspot.com sa...

Jag har en femarmad mässinglampa på mitt loppis,
som du har i vardagsrummet.
Lena

RETROknoppen sa...

Ja, nu blev jag nyfiken av att se dina lampor.Kul!! Och mässingslampan med den blommiga skärmen är en härlig en. Outstanding!! Tack för titten :)