torsdag 8 mars 2012

Mer Rörstrandskoppar!

Denna gången visar jag en annan modell, Marianne Westmans RH-modell (RH = Roliga hushållsgrejer). Jag har inte lika många av de här kopparna, antalet dekorer är betydligt färre vad jag vet, men det finns ju fler än de jag har såklart.
På denna bilden smög sig en DM-kopp med, jag glömde fota den när jag fotade resten av kopparna. Dekoren heter Eden och är formgiven av Sigrid Richter.

På bilden ovan kan man se bakifrån vänster:

Red Top (utan fat, Marianne Westman)
Eden (modell DM)
Markis röd
Cuba
Namnlös, omärkt
Picknick (utan fat, Mairanne Westman)
Markis blå
Granada

Som ni ser så saknar jag en del fat, till Red Top (röda fat med tvär kant) och till Picknick (vita fat med tvär kant och grönt band) så om någon har fat som de tro kan vara de rätta så köper jag gärna såna!

Nu tar det inte slut med detta, jag har ju fler Rörstrandskoppar än de jag visat i de senaste inläggen, men jag ska fota lite innan jag visar dem tänkte jag!

5 kommentarer:

Merle, Gisbert & Hannelore sa...

love the patterns by marianne westmann! so pretty...

Kenth Eklund sa...

Benny! Mycket intressant att se dokumentationen av dina koppar.Ett förslag från mig är att du fotograferar endast faten med modellnamn eller nummer.Köper på mig fat när tillfälle ges men oftast är dom endast märkta med fabriksnamn och därför svåra att koppla till vilken modell.Keep up the good work!
/Keramiksamlaren Kenth

Anonym sa...

gillar såå att titta in på retrobloggar, dock är din otroligt svår att "rulla". Är så trist eftersom det är en spännande blogg med massor av nytt att lära. Har införskaffat en ny "musse" a 199kr
hjälpte lite med "sladdmus" men ändå trögt att se in på din blogg- är inte där så ofta som jag har lust med. Har plockat i min källare ett tag och funnit några delar till Red Topp servisen den vi hade som första vardagsservis- ruskigt lätt att kantstöta och inte lämplig med småbarn precis.
Har några röda fat som jag gissar är till tekoppar men vet inte helt vad du menar med tvär kant trots jag sitter här med dem framför mej. Avvaktar och ser om du sätter ut bild på faten som Kenth föreslog.
Kerstiniretronossebro

Herr Movarp sa...

Kenth och Kerstin, nu har jag lagt upp ett inlägg med info om de faten jag söker!

Kerstin, jag är verkligen intresserad av de faten du har och kanske även andra delar! Jag har ju en del Red Top, delar i matservisen med, så det kompletterar jag gärna med mer delar, de bör dock helst inte ha några skador. Mejla mig gärna på porslinsbloggen @ gmail.com !

Tanten på auktion sa...

roligt att se Granada kopp med fat. Vi använder granada mattallrikar till vardags =)