söndag 18 mars 2012

Keramikmässa i Gävle

Igår hade Geflekeramikens vänner årsmöte i Gävle, med upptakt på Länsmuseet i Gävle med mässa och utställning. "Keramik i Kubik", som utställningen heter, blev en välbesökt tillställning, och trots att man i år fått en betydligt större lokal och det var närmare 600 föremål som ställdes ut och är till salu, så var det trångt om plats att röra sig på.
Som medlem i föreningen så fick jag förmånen att snabbt ta en runda med kameran för att föreviga innan folket strömmade in! Tyvärr så var det missarnas afton, först glömde jag ladda telefonen som dog när jag skulle fotografera en sak innan mässan, när jag sen hämtade kameran för att fota istället så satt minneskortet kvar i datorn hemma...suck...tur i oturen så hade jag även jobbmobilen med mig, så det är med den som utställningen är fotograferad ifall ni undrar om jag inte kan ta bättre bilder ;-)

För att ni ska få en rejäl rundtur och förstå hur många saker som fanns där så har jag laddat upp ett rejäl bildmaterial :-)


Många fina föremål i en stor lokal!


När folket strömmat till var det svårt att se utställningen :-)Två fantastiska golvvaser av Evald Dahlskog som snabbt blev sålda, priset var väldigt bra, men för mycket pengar för min del tyvärr, annars hade jag köpt dem. Så här fina vaser får man sällan skåda annars!Några Älgar från Upsala-Ekeby, Taisto Kaasinen är formgivare. Priset då? Jo, flera tusenlappar styck! De är nog ganska ovanliga känns det som....


Dorothy Cloughs tre små vikingar stod och vinkade!
Det blev inga inköp för min del på mässan, även om jag var bra sugen, istället blev det lite loppisfynd, det kommer ett eget ilägg om det under veckan!

7 kommentarer:

DeBeer sa...

Oj oj oj oj vilka godsaker!!!! De gula B4-stakarna i Tunisglasyr skull gärna vara mina!
Fiiiina Collier-stakar och den svarta Korpen på sista bilden skulle jag inte heller säga nej till!

Anonym sa...

Visst kan man tycka det är dyra priser på en hel del saker, men ack så perfekt fina! Kunde inte motstå två fina Tellus krukor, som jag väntar att få hem!Väldigt trevligt att besöka en utställning med bara porslin från Gävle!//Ingrid

La mômes Old fashioned sa...

Ja oj vilken samlad ögonfägnad!

Herr Movarp sa...

Erica, jag mejlade dig med priser och info, inget av de du nämner var sålt efter lördagens utställning, så chansen finns :-)

Jag tycker inte att priserna var så farliga Ingrid, det varierade en hel del! De grejer jag var intresserad av var för dyra för min ekonomi bara :-)

Jenny, ja, och då var det usla bilder ändå ;-)

form55 sa...

Såg du några originalfat till Telluskrukorna? Jag har ju bara ett fat men ett tiotal krukor.

Herr Movarp sa...

Ja, jag såg det, men det var inga lösa fat, bara två kompletta pyttesmå krukor med originalfat. Såldes direkt. Det fanns annars flera krukor, bl.a. den största storleken, en vit, som man ser på en av bilderna.

trillivippa sa...

Åååh, golvvaserna av Dahlskog - mums! Fanns mycket vackert där men just golvvaserna kan jag inte släppa.