fredag 7 oktober 2011

Mässfynden!Jag köpte ju en del på mässan, inte så många föremål, men fina och till rätt pris! Det mesta inhandlades på fredagen, på lördagen köpte jag endast en grej...En askkopp från Upsala-Ekeby (Hjördis Oldfors), Tri heter modellen och detta är största storleken. Jag har en i samma storlek sedan tidigare, men med en dekor, dessutom två mindre i Trio-dekoren, varav den ena byttes under fredagen.


Två koppar inhandlades, en Bagett från Gustavsberg till vänster och en gul Pallas kaffekopp från Gefle. Kerstin köpte de övriga under lördagen :-)


Ett kul fynd, den minsta Kokos-vasen av Hjördis Oldfors för UE. Lustigt nog så bytte jag till mig en likadan dagen innan, men denna var så bra prissatt att jag inte kunde låta bli :-)


Ett UE-fat av Mari Simmulson, Trinidad heter serien och denna skål har nummer 4361. Tror denna vita och ljust mintgröna variant är mer ovanlig, snygg är den i alla fall!


Trio-vas av Hjördis Oldfors till bra pris!


En mycket snygg Ceylon gräddsnipa, passar perfekt till min sockerskål tänkte jag. Tyvärr upptäckte jag att den var sprucken och kom inte ihåg var jag köpte den...så kan det gå ibland när man inte kollar ordentligt...Lördagens enda inköp var en Gefle-vas av Arthur Percy. Troligen är detta en provglasyr, den är oglaserad i botten och godsmärkningen syns otydligt, men oerhört läcker med sin toning. Den var dessutom ett riktigt fynd prismässigt! Vasen är av modellen KR som tillverkades mellan 1955-59. Det fanns även en svart variant av denna hos en annan köpare, men den var för dyr för min budget.

10 kommentarer:

Cinna sa...

Var inte på Mässan, men roligt att både du och flera andra hittat så fina saker. Svarta vasen "Trio" är favorit, lite tysk stil:)

Herr Movarp sa...

Otur att du inte var där, jag hade med några tyska vaser med, men de sålde jag till Loppistan (eller eg. hennes sambo) på fredagen!

Det fanns nog mer roliga grejer förra året, men som vanligt var det kul att träffa alla bloggare :-)

Retroprylar sa...

Fina prylar du fick med dig från mässan, hoppas att vi hittar många fina på retromässan. Ska du dit?

ordningsfrun sa...

Trio-vasen är ju fantastisk! Min farfar och farmor hade något liknande, men jag vet inte vad som hände med den... Finns det fler Trio-vaser?

Allt det gamla goda sa...

"bagett" - snygg dekor som jag inte minns mig ha sett innan.

Herr Movarp sa...

Retroprylar: Tyvärr kan jag inte åka på den, men jag hoppas ni hittar lite kul saker!
Ordningsfrun: Japp, den är fin! Jag har två vaser, och flera andra saker med, det är en ganska stor serie. Jag gör ett inlägg om den senare med lite bilder!
Allt det gamla goda: Ja, den finns i två färger, har nog den röda med, foton kommer så smått framöver!

Ulrika på Leta Retro sa...

Kul att träffa dig på mässan! Kokosvasen var jättefin!

UpsalaEkeby sa...

Vilka roliga inköp!

Gillade Kokos-vasen bäst. Du börjar få ihop en hel del föremål ifrån den serien nu ju!!

Retrolux sa...

Om en kokosvas kan ingå i ett byte av corsofat och åseda-vas är jag definitivt intresserad! Grattis till fina fynd! Jag har ett Negrofat som kanske också kan komma på tal.

Hjo sa...

Väldigt fina saker!