måndag 19 mars 2012

Runda med textilfokus

Ja, lördagens runda på väg till keramik i kubik gick via Sandviken och några favoritloppisar som jag inte har möjlighet att besöka så ofta numera eftersom jag inte jobbar i Gävle längre. Rundan blev ingen större succé, det var ganska tomt på alla ställena med grejer.

Första stopp var PMU i Sandviken, där hittade jag ett ganska modernt men välbekant tyg från Ikea av Inez Svensson. Jag hittade även en Ishink från Johansfors av Bengt Orup, serien heter Stripe.


Ikea, 2005, Inez Svensson (10-gruppen)


Stripe ishink, Johansfors, Bengt Orup

Röda korsets relativt nya butik hade jag aldrig besökt tidigare, och därifrån kom jag med mer tyger, eller rättare sagt två dukar!
Väl i Gävle så besökte jag Erikshjälpen, där det inte precis blivit billigare på sistone, men ändå kom jag därifrån med en fin vas till ett bra pris!

Vasen, som heter B2, kommer från Gefle och är formgiven av Kjell Blomberg. Det ovanliga med vasen är såklart glasyren, en matt turkos glasyr som jag aldrig sett tidigare! Jag har ju flera såna vaser sedan tidigare, så jag ska visa dem tillsammans senare!


Gefle, Kjell Blomberg, B2.

Till sist innan mässan, besökte jag en hyrbordsloppis, AGVs loppis där jag hittade denna fina påskvepa av M Buhler (hjälp någon?).

På mässan blev jag överraskad av en medlem i föreningen som hittat en okänd Gefle-kopp till mig, en kaffekopp i modell E! Tack Å!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, den påskvepan var fin! Till salu?
/Lilla Anna

precis en sån sa...

Bonaden med tuppen är ju helt underbar och jag gillade verkligen ishinken!!

trillivippa sa...

Tjusigt, ishinken var verkligen läcker!

Klaras Retro sa...

Påskvepan var jättefin! Har sett ganska många (och köpt några) dukar på loppis med namnet Buhler på, verkar vara ganska vanligt.

Karoline sa...

Jag har Buhler-signaturen på de flesta av mina retrodukar också! både jul och påsk och lite andra!
Din var riktigt fin!!!

Och ja, visst var mina fynd fina! vilken kick det är alltså :) Nu för tiden hittar jag sällan heller berså. gick bättre förr när det inte var så "inne"!