fredag 7 januari 2011

Veckans fynd 2

Ja, jag kunde inte hålla mig idag, eftersom jag var ledig drog jag en repa till Tulavippan i Gagnef för att kolla läget liksom...träffade flera bekanta inom "branschen" som tänkt på samma sak som mig :-)

Lite grejer hittade jag också!


En sån här har jag sett flera gånger utan att veta vad det är, men till fel pris för att köpa även om jag var nyfiken...men för en femma så slår man ju till!


En fin Vinetaskål från Gullaskruf, tror det är en sockerskål! 15 kr.


Jag är ju ingen samlare av dessa, men köpte i alla fall för 50 kr, kanske någon annan som är intresserad..? Har även ett litet askfat sedan tidigare...Rörstrand Sparaxis heter serien (även kallad Anemone). Se detta inlägg hos Porslinan.


Ett Gefle-fat, AU-modell och lite bestick


När jag slog till på denna var jag helt säker på att det var en Gullaskruf-vas, Doria av Arthur Percy, men ack så fel jag hade, luskade lite och granskade den under en lampa, då såg jag att den var signerad Orrefors...jaja, så kan det gå! 30 kr var i alla fall ett bra pris för en fin vas!Denna Osram-ljusstake som heter Julia låg i sin någon slitna originalkartong och väntade på mig, kartongen var märkt med trasig och priset då..? 20 kr. När jag kom hem skruvade jag ur de trasiga lamporna, satte i nya för att testa och voila, den funkade fint! Nästa säsong inhandlas nya ljus! Upptäckte dock att det saknades en manschett, men det ordnar sig nog!


Denna figurin som jag var stensäker på att det var Gefle och Lillemor Mannerheim pga godsfärgen, Mangania-glasyren och just att det var en figur blir ett mysterium att klura ut...hittade den inte i Gefle-boken så jag får forska lite!

3 kommentarer:

Eli sa...

Härligt att se att du är igång :-) Själv ska jag nu till mässan i Solnahallen. Hoppas fynda. Såklart.

Randiga Tråden sa...

Åh, vad jag gillar dina ljusstakar med lådorna. Bara lådorna är så vackra. Brittmari

trillivippa sa...

Jag är ju inte helt oväntat nyfiken på Sparaxis-skålen... :)
Hur stor är den?