tisdag 11 januari 2011

Har Ingrid Atterberg designat glas?

Ja, tydligen har hon det, det är mycket man inte vet! Annonsen är från "Allt i hemmet" i april 1964...ganska snygg serie tycker jag, den påminner om en del UE-keramik tycker jag!5 kommentarer:

trillivippa sa...

Väldigt snygg, men jag hade aldrig gissat att det var Ingrid Atterberg som låg bakom!
Tycker generellt att det är svårt att känna igen glasföremål, kanske mest för att jag inte kan så mycket om det än. Står ofta och vänder och vrider på glasprylar på loppis men ställer tillbaka för att jag inte är säker på vad det är.

Herr Movarp sa...

Nä, jag hade inte heller gissat Atterberg om det nu kan vara till nån tröst :-) Det är först när man vet att det är hon som gjort serien som man kopplar till UE-keramiken...

Det där med glas är svårt, men man lär sig med tiden känna igen vissa saker, glasfärger, puntelslipning etc. utöver att direkt känna igen föremålen. Jag går dock mycket på känslan som föremålet förmedlar, gillar jag det och priset är okej så köper jag. Jag behåller dock inte allt såklart, ibland köper jag för att forska om det, du vet som korsordstidningar, vissa köper korsord för att lösa som en utmaning, jag köper okänt glas ;-)

Yvonne sa...

Å snygga!!!
Nu vet jag vad jag ska hålla ögonen öppna efter!
Försten att hitta en!? ;)

Hur går det på kattfronten då? Här går det inge bra, 2st trasiga är allt jag hittat än så länge...

Upsala-Ekeby samlarna sa...

IKEA 1987, om jag inte minns fel, har vår kära Abg designat glas åt!

Fam Ljunggren sa...

Jag har precis börjat spana lite efter glas men insåg snabbt att det är svårt att hitta rätt då de ofta inte har någon markering utan man får förlita sig på formerna och detaljerna. Har du kanske tips på böcker eller detaljer som jag ska tänka på?
/Retroprylar (fru Ljunggren)