måndag 10 januari 2011

A sideboard story...

Well, här kommer en uppdatering av sideboardet :-)Denna gång är det Gefle-keramik och glasvaser från Orrefors bl.a!
Berit Ternells serie "Ax", ett stort fruktfat.


Arthur Percys serie "Indiana", en vas. Utöver denna prydnadsserien finns även en bordsservis i samma glasyrer.


En intressant vas i en ovanlig dekor. Modellen heter KV och är formgiven av Mari Simmulson. En mer känd serie i samma modell är "Pierrot".

7 kommentarer:

Skaffaren sa...

Snyggt Benny!

trillivippa sa...

Gillar verkligen Berit Ternells verk, både för Bo Fajans och för Gefle. Hade gärna samlat på mig ett gäng ur Ax-serien, om jag bara kunde hitta några delar...

Herr Movarp sa...

Ja, Ax är fina! Jag har köpt när jag hittat till bra priser! Vaserna brukar gå för billiga pengar på Tradera, har köpt 2 st där för under 50-lappen. Jag brukar hitta dem ganska ofta här i trakterna så därav skörden på bordet! Det som jag bl.a. saknar och verkligen vill ha är vasen T9, den största, den är riktigt pampig! Den fanns till salu på Antik & Kuriosa i Kista, men till ett hutlöst pris...om du har Gefle-böckerna (även den senaste med bilderna) så kan du se där hur den ser ut. Den är 40 cm hög, jämfört med dessa små i modellen T6 som är ca 15 cm.

trillivippa sa...

Spännande, ska hem och kolla i boken efter jobbet! Och skulle jag hitta den största vasen till vettigt pris någon gång så lovar jag att tänka på dig!

Hittade en bild på de olika delarna i serien California som du lagt upp i PES-forumet, hoppas att det är ok att jag använder den i ett inlägg i bloggen (länkar givetvis till dig!).

Iben sa...

Jeg elsker din blog. :))))))))))))))
Hilsen Iben fra Danmark

Cinna sa...

Förutom att vaserna är jättefina, speciellt KV av Simmulson, älskar jag det härliga sideboardet!

Eli sa...

Är det inte litet kvalitets-West Germany över KV? Ser fram emot fler sideboard stories, kul sätt att presentera grejer.