måndag 31 januari 2011

Fynd under slutet av januari, del 1

Jag tänkte att ni ville se lite fynd som jag gjorde under sluttampen av januari. Efetrsom att jag inte hade tid att skriva och visa bilderna tidigare så kommer några inlägg medan jag är på semester :-)
Jag sprider ut det lite så att ni har nåt kul att göra under min resa! Jag tänkte även köra den utlovade utlottningen under dessa veckor, priserna är klara som jag sagt tidigare, bara själva dragningen och utskicket återstår...stay tuned!

De första fynden som ni inte sett är de här prylarna!



Två stycken Reffla-löv i mindre modell från Gullaskruv, av A. Percy så klart, 7 kr
Ett tefat, från Gustavsberg (modell BG), 3 kr
En konisk glasvas, troligen Lindshammar, 25 kr
En stor orange Åseda-vas, modellnummer B5/638, 60 kr
Två Reffla ljusmanschetter, 30 kr
Fyra röda ljusmanschetter i plast, 10 kr





Kanske Lindshammar Edit: Ekenäs ska det vara!


Åseda B5/638, Bo Borgström

Hurra!

fredag 28 januari 2011

Porslinsburkar, del 2



Jag har lyckats trycka ihop burkarna som jag fått tag på på en hylla i köket på ovanvåningen, tänkte bara visa några bilder från hyllan som uppföljning!






Nej, inte alla brukarna fick plats på hyllan, det står några i skåpet också! Jag älskar den där med hästarna på som jag köpte på antikmarknaden i Nora för några år sen, tyvärr åkte den i golvet och är spräckt...men men ni ska se att det dyker upp en eller några nya så småningom!

måndag 24 januari 2011

Porslinsburkar från Gefle porslinsfabrik

Jag har ju en större samling av burkar från Gefle porslinsfabrik med mönster från 50- och 60-talen, de ska pryda kökshyllorna i det nya köket när detta så småningom blir klart! Burkarna har för det mesta lock, antingen passande porslinsvarianter eller trälock i teak. Ofta saknar burkarna locken när man hittar dem, men jag har haft turen att kunna komplettera flera stycken!



Jag har visat en del tidigare, här kommer dock lite informativa bilder!





Klicka gärna på fliken "Köksburkar" ovan så kan ni se en del av det jag har, inte helt uppdaterat men när tiden medger så...

Jag ska ta några miljöbilder hemma senare och lägga in!

lördag 22 januari 2011

Sticka från Elme

En samling som jag plockade fram ur lådor på vinden idag då jag letade efter en sak. Jag tycker dom är rätt fina! Det finns en gräddsnipa till salu nu och så hittade jag tillhörande sockerskål som köparen får möjlighet att köpa till!




Lördagsloppis

Jag tog sovmorgon i morse, ingen stress och ingen hets till loppisen Fyndservice, jag var där kvart i 10, ca 45 min efter öppning och strosade runt en liten stund! Jag hittade några grejer till okej pris, en stor och fin Lindshammar-skål av Gunnar Ander av det mer ovanliga slaget. Jag kommer inte ihåg vad denna serien heter, men ska ta reda på det. Skålen är signerad Lindshammar, Sweden, G Ander 1311! Kul!



Det andra fyndet var en enorm Gullaskrufsvas, 30 cm hög och 20 minuter i diameter som störst! Vet inget om denna heller, utom att färgen heter Indigo...




Efter det besöket fixade jag lite ärenden på stan och besökte då Nordstans bra & begagnat. Hittade 3 st Iittala Tsaikka som jag nu lagt ut tillsammans med de två jag redan hade till salu på Tradera! Skynda fynda :-))



fredag 21 januari 2011

Torsdag-fredag



Lite kul stuff :-)


Två formar från Figgjo, de hamnar på Tradera eller säljs nog tillsammans med assietterna i samma serie som ligger ute nu.


En serie från Gullaskruf, "Spets" av Kjell Blomberg. Jag har några delar sedan tidigare, bl.a. två vaser.


Ett lövfat från Gefle, lite kitschigt med guldkant :-)


Fuga av Sven Palmqvist för Orrefors!

Till sist ett fint UE-fat på fot, en kundserie som är okänd, jag hittade tidigare ett fat i samma serie (på samma ställe!) Numret är 3030/277.



Byrå till sovrummet!

Inhandlad på Myrorna igår! Jag fick godkännande av fru Movarp med för ovanlighets skull :-)


En klassisk byråmodell, med ganska fina detaljer, utbytta nyckelskyltar men det fixar jag när den fått en uppfräschning!


Fina detaljer! Jag vet inte hur gammal den är men uppskattningsvis 20-30-tal.


Som sagt, lite fix...

Referensmaterial och förbättrad funktionalitet!

Jag har uppdaterat bloggens "funktioner" genom att skapa länkar till min samling som referens för er som gillar koppar :-)




onsdag 19 januari 2011

Tisdagsfynd

Igår var det tisdag, då hann jag ut en sväng på lunchen, till Erikshjälpen. Jag hittade inte så mycket, några krukor från Gefle och en träskål som jag gillade.




Jag åkte sedan till Röda korset på Brynäs och hittade denna gröna vas, troligen från Åseda. Hela 24-25 cm hög är den!


Traderat!

Nu är det spurten som gäller inför resan, en sista rensning och lite fickpengar som hägrar!

Ta gärna en titt och bjud, det vankas finskt glas, koppar från Karlskrona och en massa annat trevligt!







Auktioner på Tradera


Skapa din egen Tradera-widget





tisdag 18 januari 2011

Dåligt med inspiration och vandrande tankar...

Jag saknar både tid och inspiration för tillfället, utlovade inlägg kommer i mån av tid under denna vecka. Jag försöker också göra i ordning och lägga ut mer prylar på Tradera, tanken var att detta skulle ske i söndags, men icke sa nicke att tiden räckte till...

Priserna i utlottningen, however, är nu klara, nästan i alla fall...mer om detta ikväll! Själva utlottningen utlovas inom kort :-)

Dagen till ära (en vanlig tisdag i januari) så besökte jag Erikshjälpen i dag men köpte inte särskilt mycket, jag ska fota i kväll om jag hinner och visa!

Semester, tack!

lördag 15 januari 2011

Resten av fynden

Jag var ju en kort sväng på Myrorna i Gävle en dag här i veckan, jag köpte den Karlskrona-kopp till mig själv (i samma modell som Mazetti-koppen) och ett fat i den ovanliga blå Kryssdekoren till en känd Helmer Ringström-samlare :-)





Jag reserverade även delar till den mer kända Ruter-servisen, fast i grönt, men hämtade dem aldrig på eftermiddagen, så de är säkert sålda vid detta laget...annars är det bara att pröva lyckan på Myrorna! Ska leta fram bilderna ur mobilen och lägga in...

Det sista kruset kanske ni känner igen från Elis inlägg om Bo Borgström-keramik, en liknande vas som hon hittat! Det köpte jag under PMU-rundan, men på ett annat ställe.

fredag 14 januari 2011

PMU-fynd

Jag stoppade ju till igår på PMU i Sandviken, hade inte egentligen tänkt det, men men, vanans makt :-)
Jag gillar verkligen det stället, så otroliga priser och man hittar alltid nåt även om man inte köar vid 15-tiden när dom öppnar!

Hur var det igår då..? Några fynd..? Tja, bedöm själva!



En vas från Bo Fajans, signerad Tom Wilson. För ovanlighetens skull utan nagg! 25 kr var okej!



Ett gammalt krus, jag köpte för att ta reda på ursprunget, så stay tuned for more info...15 kr


En pressglasskål, tror dessa kommer från Pukeberg, har i alla fall sett mycket liknande med etikett...15 kr.



Två små ljusstakar i serien "Tulpan" med numret 5235 från Upsala-Ekeby. Formgivare är Hjördis Oldfors. De gjordes mellan 1959-61. 20 kr för båda!


En Gustavsberg Birka kaffekanna, Stig Lindberg. Tyvärr saknas locket...den som har ett lock eller två får gärna höra av sig, jag har nu två kannor utan lock...men en tjuga kan man väl ge..?

Detta var en kul grej, jag stod i kön för betala när jag hör 2 damer diskutera några koppar som den ena damen ska köpa, Cuba från Rörstrand. Ena damen säger att de är samma modell och dekor på kopparna som Bimbo, jag kan inte låta bli att instämma. Hon säger att hon är ute efter Bimbo, så jag säger att hon kan få tag i fat från mig (som har några extra), så hon ger mig Cuba-faten och hon säger att jag kan lämna Bimbo-faten till henne i kassan nästa gång jag är där :-) Kul att kunna hjälpa folk! Lite synd var det förstås att jag inte kom 5-10 min. tidigare, då hade ju kopparna legat i min korg...6 kr/st var ju ganska billigt ;-)



De sista grejerna på bilden, cliffhangern i förra inlägget, kommer separat i ett inlägg eftersom de inhandlades på andra ställen!