tisdag 23 juni 2009

Nytt i samlingen

Jag fyndade 4 st tekoppar i Gefles Safari-servis nyligen på Tradera. Det som är kul med dessa är att dekoren är den mycket mer ovanliga gula varianten av Safari som bara tillverkades mellan 1965-67. Man ser den ytterst sällan till salu, men jag tror nästan jag gillar den ännu bättre än den gröna! Lite gröna blir te-seten i alla fall efersom faten är samma gröna fat som till den gröna varianten av Safari. Tack Helmer för ännu en fin dekor!

6 kommentarer:

Kerstin sa...

Vilken modell är det? Den ser ut att ha en kant längst upp.

Herr Movarp sa...

Det är bara en nog bara en synvilla..modell AU är det i alla fall. Kaffekopparna är i modellen EA som ju liknar väldigt mycket.

Har du hittat några fler Groblad-koppar förresten? Annars har jag blå med fat nu ifall du är intresserad, har även nåt brunt fat extra också. Jag lovar att det blir nästan gratis...vill bli av med extragrejer nu!

Libby sa...

JA, visst är den gula Safari mycket finare! Jag har några fat, ett par flata och ett par djupa, kvar från barndomshemmet. Kopparna är ju så söta, med mönstret som är så stort i jämförelse med mönstret på faten.
Jag är förresten på bilresa i till dina trakter angränsande områden. Har idag fyndat (tror jag, måste hem och kolla Antikvärldens besticknummer) bestick på två olika loppisar. Haha, jag får äta upp det jag skrev om att inte samla på sig bestick.

Herr Movarp sa...

Ja du ser...det är inte så lätt att låta bli! Jag har dock bytt bort ett gäng bestick nu, ska berätta på bloggen senare idag!

Du gör inte som jag, jag tar alltid med mig "litteraturen", dvs skannar in tidningar och viktiga delar i böcker för att ha med på ett USB-minne, funkar klockrent om man har bärbar med sig!

Du råkar förresten inte ha assietter, 18 cm eller 20 cm över i den gula Safari? Skulle gärna ha haft åtminstone en till den tekopp jag ska spara, resten byter jag bort eller säljer!

Libby sa...

Oj, så ambitiöst. När jag blir proffs kanske jag också börjar göra så. Men... hur gör du rent praktiskt? Ställer din bärbara på loppisbordet, kollar fakta i din "databas" samtidigt som du håller ena handen på grejerna du eventuellt tänker köpa så ingen hinner sno dem innan du kollat upp dem? :-) Underhållande syn!
Nej, har bara några flata och några djupa mattallrikar i gul Safari.

Herr Movarp sa...

Inte ambitiöst tycker jag, snarare en förenkling...men det tar ju lite tid ifall det är böcker att skanna! Och nä, jag tar inte med datorn på loppisar, det var mer på tåget jag tänkte när jag pendlar till jobbet och hemma i soffan och ibland annars när man reser...man orkar ju inte släpa med sig litteraturen överallt, då är elektroniska grejer praktiska! Att jag inte kan vänta till jag kommer hem är väl ett utslag av min otålmodighet...hehehe...