tisdag 30 juni 2009

Lite uppdatering av samlingen

Det är inte så ofta som det dyker upp nya koppar i Gefle-samlingen nu, men för ovanlighetens skull så har jag lagt in två nya koppar i min samling, en gul Safari tekopp (AU-modell) och en grön Terrass tekopp (EA-modell) för den som vill glutta lite...

...jag ska ta och fota alla Terrass-kopparna framöver så får ni se alla färgerna!

Samlingen

4 kommentarer:

Libby sa...

Alltså, din samling är ju helt underbar. Varje kopp är ju ett litet konstverk, och det är så kul att se alla olika varianter och färger.

Herr Movarp sa...

Ja visst är det kul! Jag skulle kunna ha en egen utställning på museum med samlingen, har inte kollat nu, men det börjar bli närmare 200 olika koppar varav många är Gefle...och mer blir det, läs mitt nästa inlägg!

Moster Mjölgumpa sa...

Det är ingen liten samling du har!

Jag har kollat genom alla dina koppar. Under AU-modellen har du en kopp med blå blommor (okänd längst ner). Jag har min mormors gamla finservis, den har exakt samma dekor men kommer från polska Chodziez.

Herr Movarp sa...

Det förvånar mig inte alls...min hetaste teori är att blomdekoren heter "Meissenblom", vilket låter som en inköpt dekor. Detta betyder ju i sin tur att fler tillverkare kan ha köpt samma dekor till sina koppar...