torsdag 17 september 2009

Fat från Upsala-Ekeby

Anna i bloggen Ljuva 50-tal visade ett fat från UE av Mari Simmulson från sin loppisrunda senast, med en enkel dekor på kanten. Fatet finns med många dekorer, vissa enkla, vissa med Mari Simmulsons ansiktsdekorer och några med andra typer av dekorer. Jag hittade detta fat häromdagen, har sett det tidigare, men vet inte vad just denna dekor heter. Är den någon som har koll på det? Uppdaterat: Dekoren heter "Arnica", tack Upsala-Ekeby samlarna!

Fatet har nr 4156 och är 18,5x18,5x4 cm, tillverkningen var mellan 1954 och 1970.

5 kommentarer:

Anna sa...

Vilket fint fat! Finare än det jag såg på loppisen i Obbola. Jag ska hem till mina föräldrar på lördag och då ska jag fota fatet med ansiktet som de har. Får man fråga vad du betalade för fatet? :)

Herr Movarp sa...

Ja visst var det fint! :-) Utan skador också!

Jag skäms nästan när jag berättar att jag gav 20 kr för fatet (vad svarar man på frågan: Tycker du att 20 kr är för dyrt?)

Att jag sen hittade ytterligare 5 såna svarta 19 cms Gefle-assietter som jag visade tidigare + 2 andra svarta för 35 kr gjorde mig ju inte direkt ledsen :-))

Upsala-Ekeby samlarna sa...

Din dekor heter "Arnica".
Mvh

Herr Movarp sa...

Tack för informationen, jag kollade på den, men hittade ingen bild på exakt denna. Visst måste det finnas olika varianter av "Arnica"-dekoren då? Är det en dekorserie kanske?

Denna Arnica ser annorlunda ut:

http://www.upsala-ekeby-sallskapet.se/Bilder/P1010186_s.jpg

Anna sa...

20 kronor var billigt :)