måndag 14 september 2009

På begäran...lite miljöbilder...

...inte för att jag vet varför man skulle vilja se eländet, men håll till godo med kaoset...först rummet med samlingen, numera städat och hyggligt fint,,,...sen lite bilder på kök och "verktygsrum" med virke, snickarbänk och kaos...det mesta syns inte på bilden, vilket jag är glad för! Även här är det städat nu, så jag hittar både det ena och det andra! Köket är utrivet och i tankeprocessen ritat...närmast på agendan är lerklining, panelspikande, både på vägg och i tak, och just det, golvet ska bytas och likaså vvs...hehehe...
Sist i raddan av bilder så är det dom på det riktigt skämmiga rummet, "skräprummet", det rum som borde ha varit fixat sen 3 år tillbaka då jag började med det, dvs rev ut...sen har det fyllts på med hyllor, porslin, porslin, glas, porslin och en massa packmaterial som ju kan vara bra att ha...eller...??? Tja, ni ser själva, man får skämmas så det står härliga till...frivilliga byggnadsarbetare kan anmäla sig på epost eller telefon till mig, jag kan ordna mat och husrum om Ni är vänliga att assistera oss i byggandet :-)

14 kommentarer:

Libby sa...

Varför vill man se "eländet"? Jo, för att nästa gång man hittar en sak man egentligen inte behöver så tänker man "men det skulle inte stoppa Benny". :-) Keep up the good work!

Helena sa...

Tittar på dina fönster och konstaterar att det verkar vara ett riktigt gammalt hus du har... Wow! Ett sånt bör renoveras med eftertanke... Sedan tittar jag NERVÖST på ditt lutade vitrinskåp med koppar. Har ju ett likadant. För ett par år sedan rasade översta hyllan ner -klarade inte av tyngden. Det var små plastpiggar som höll uppe hyllorna... Porslin och glaskross är bara förnamnet!!! Numera är det förstärkt med vinkeljärn!!!

Skaffaren sa...

Ett sannskyldigt Eldorado!
Jag vill göra hembesök.
Idag kan jag med glädje hämta fler saker till mina lokaler.

UpsalaEkeby sa...

Plöstligt känner man sig fattig på prylar!! Skön känsla att få se att någon annan är värre!!

Lycka till med renoveringen!

anna sa...

Jag kan få betalt i porslin så hjälper jag till ;)

Herr Movarp sa...

Helena: Ja, huset är från tiden kring 1890-1900, en hel del detaljer är kvar, men visst har det hänt lite, 50- och 60-talsrenovering, vita billiga 80-talsskåp av IKEA-typ i köket uppe mm. Jag är extremt petig med detaljer, det är nog därför som det händer så lite, sen har jag svårt att lämna ifrån mig ansvaret, man vet ju aldrig var det slutar...detta går tyvärr inte ihop med familj och jobbpendling har jag kunnat konstatera.

Angående hyllan så vet jag vad du menar, jag kollar den nu och då, ska nog förstärka lite i den precis som du säger, plastpiggar är i n t e mycket att lita på...

Skaffaren: Du är välkommen på studiebesök!

UpsalaEkeby: Jag gillar ju inte att ha det staplat på detta viset, hyll- och skåputrymmet tog plötsligt slut en dag...men jag ska packa ner en del till dess det verkligen får plats, en del kommer jag nog att rensa ut också, av nödvändighet...

Det ni sett är ju undervåningen på huset, vårt bruksporslin och skåpen uppe har jag inte visat, likaså är en del dolt i skåpen nere...

Om ni vill se mer av huset och renoveringen kan ni kolla här, dock har jag inte fotat och lagt in så mycket sista åren, vilket ju beror på att inte mycket har skett:

http://www.tallbacken.net/Huset.html

Herr Movarp sa...

Anna: Jag tror inte sambon skulle ha något emot det..hahaha...

Anna sa...

Oj, du har verkligen mkt grejer!!! Så många fina koppar i hyllor här och där! Lycka till med köksrenoveringen. Ska bli skoj att se när det är klart!

myran sa...

Oj då inte trodde jag att du ville visa upp den där röran... Men om det leder till att huset blir fixat och mycket prylar får ett nytt hem så gärna för mig.
Är det någon som är händig och känner att det kliar i fingrarna är ni hjärtligt välkomna till oss! :)

Lisa sa...

blir helt lyrisk av att se ditt "kaos". trots röran är det helt i min stil. älskar att hela tiden kunna hitta bortglömda och undangömda prylar hemma. du får gärna sälja av några koppar till mig!

kicki sa...

och det första jag tänker är "herre gud vilken tur att det är JAG som är samlaren i familjen, för nån ANNANS "nödvändiga" prylar överallt skulle jag ha svårt att stå ut med. =)

Marie sa...

Oj va roligt! Där skulle jag kunna spendera många timmar, bara med att titta och klämma lite på alla roliga grejer! Vilket paradis du har!!
//Marie

Herr Movarp sa...

Kicki: ja, jag avundas inte Myran, hon har det tufft med allt "skrot! jag drar hem...

Gitte sa...

Love, love, love, love och peace och understanding! =)! *he-he* det är SÅDÄR ett samlarhem ser ut bakom kulissen! Snart vågar jag mig på att visa lite samlarmisär jag med.... fast i ärlighetens namn har min icke-förstående sambo satt hälarna i backen; i min LOKAL får jag ha vad jag vill, men icke numera i hemmet, han säger att han vill ha ordning =0! Hu hemska tanke!