lördag 26 september 2009

En hektisk vecka...

kanske inte på loppisfronten, men väl på jobbet har det varit en riktigt stressig och tuff vecka och det ser inte mycket bättre ut nästa vecka...det är tur man har lite avkoppling på lunchen och de dagar då man tar bilen...

Jag hann med en del loppisbesök denna vecka åxå, jag gör en liten sammanfattning på en bild med nästan allt som jag hittat från lördag till lördag!En UE-vas, Moon av Maris hittade jag förra lördagen i Falun, en liten nagg, men även ett litet pris...jag gillar kontrasterna i denna! I måndags reste jag på studiebesök med kunder med massor av stopp, Sundsvall var slutmålet. Innan jag steg in i bilen och åkte hem, steg jag in på Myrorna och köpte en fantastiskt fin liten glasvas för 15 kr, jag tror det kan vara Iittala, men är inte säker.

Under början av veckan hittade jag jag hittade även en Gullaskruf ISI shaker, en Gullaskruf LK90 räkskål, en radda gröna snapsglas troligen svenska, en jättefin rökfärgad glasvas (ska visa den senare), 6 st Gullaskruf "Reffla" glasassietter, 4 st Reijmyre vitvins/champagneglas och en Astra gräddkanna.Senare under veckan besökte jag några loppisar i Sandviken och Gävle, då hittade jag 6 selterglas i 3 olika färger, en Krokusskål från Nuutajärvi, lite japanska blomsterljus, 7 st dricksglas från Björkshult, en tevärmare med lykta från Reijmyre, 2 st UX Rosmarin tekoppar Rörstrand (fick dessutom en lite naggad på köpet), en skål, Gullaskruf "Vineta" ett set med 50-talsgardiner och en yllefilt från Habo i fint skick!Idag skulle jag inte på loppis, bara hämta några koppar som jag köpte på Tradera, men kunde inte låta bli att titta in på ett ställe eller två....då hittade jag två glasvaser, en lila kolvvas (Åseda eller Lindshammar troligen), en "Bambu" från Åseda, ännu en Gullaskruf räkskål och en liten gräddsnipa BK Rubin från Gefle.När jag reflekterar över "loppisveckan" funderar jag på om jag hunnit jobba nåt...hehehe...men så är det, loppis är avkoppling, jobb är jobb, speciellt när man har lite pressade tidsplaner. Nåja, jag ska inte klaga, jag slapp den värsta förkylningen i alla fall..!

9 kommentarer:

Helena sa...

Kul med så mycket glas. Använder ni det eller har du det bara som ögongodis? UE-vasen föll på läppen här.
Man blir mer påverkad av andras fynd och bloggar än man tror. Har själv börjat spana mer på vasar och glas nu än vad jag gjorde innan jag började kolla på andras bloggar=D

Libby sa...

Jag gillar också UE-vasen. Och gardinerna, naturligtvis. Hittade själv en finfin Habofilt för ett tag sedan, ska visa den senare i veckan. Vilken kvalitet! (som mamma skulle säga :-)

Herr Movarp sa...

Helena: Nja, mycket blir stående i hyllorna, har börjat rensa lite där med...men har svårt att släppa det som jag tycker är fint! En del dricksglas måste dock bort, just nu är det bara för mycket...vaser har jag plockat bort en del, men fyllt på med mer...svårt det där! Har minst 10 kolvvaser och massor av andra fina med, de senast förvärven är två "Bambu"-vaser från Åseda, hittade dem efter SaaX inlägg, hon har ju flera!

Libby: Habofilten var kanonkvalitet och jättefint skick för 30 kr...gardinerna var också ganska fina, någon mindre skada, men var billiga för 50-talsgardiner!

Skaffaren sa...

Moon var läcker. Mari har blivit något av en favorit

hatte och matte sa...

Ser ut att vara en hel fynd! Nuutajärvi undrar jag lite över, vilken på bilden är det, jag ser inte.
//Camilla

Herr Movarp sa...

Nuutajärviskålen är den med "taggar", skålen i klarglas, till höger om den röda gräddsnipan, bakom Reijmyre-glasen. Om du kollar på mina auktioner säljer jag en likadan fast rökfärgad. Den är designad av Saara Hopea.

hatte och matte sa...

Ja vad bra, jag såg den! Jag ska hålla ett getöga på den, kanske slår till om det inte sticker iväg för mycket. Jag har överskridit min budget litegrann på sistone. =)

Re-dizain sa...

Fina fynd!
Under tiden jag kollade genom dina fina (många) fynd slog mig en tanke: vad säger din andra halva när du kommer hem med kassarna fulla av finfina fynd? Jag vet att det många andra tjerejer inkl mig får mycket protest från våra män då bär hem måste ha billiga prylar.

Herr Movarp sa...

Hehehe...säger är väl inte alltid det rätta ordet, jag får en del skäll för att det börjar bli för mycket och att får sluta att fylla på...svårt det där, men jag försöker rensa just nu i alla fall, rensa = sälja + packa undan etc...