onsdag 6 oktober 2010

Mässrapport del 4 - bloggträffen och fynden!

Vi hade världens trevligaste bloggträff i caféet utanför mässhallen, lite fika och och en massa prat om både ditt och datt, det var jag, Eli från Femtiotalsjakten, Jan från Form55, Cinna från Tusen vaser, Kerstin från bloggen Kerstin Kokk, plus två vänner från forumen PES och Retroforum, deBeer och luchur! Vi fördrev utan minsta ansträngning flera timmar, sedan bytte en del av oss lite grejer innan vi slutligen vandrade runt i grupp på mässan och spanade lite till, diskuterade lite inköp och annat! Förbenat kul, måste upprepas vid tillfälle!

Fynden på mässan var ganska få eftersom priserna var höga, men jag köpte ju karaffen som jag snackade om, två andra vaser som måste vara Åseda. Jag diskuterade glastillbringare med en dam och förklarade att hennes stora kanna var en Lindshammar-kanna och så kom vi in på annat glas och diskuterade min teori om att Bo Borgströms luftbubbla i foten på en del Åseda-glas hade sama ursprung som i Tapio Wirkkalas alster, Bo B jobbade ju med Wirkkala en period. Då tog damen fram två små vaser som jag direkt förknippade med Åseda...eller vad säger ni..?

Jag köpte även en produktkatalog från Reijmyre 1959 (en kopia) och på sista rundan med bloggänget hittade jag en blå UE-burk billigt som jag egentligen köpte för lockets skull, dom brukar ju ofta vara borta.

Till vänster på bilden ser ni mässfynden och till höger om mitten de grejer jag bytte
till mig av de andra...som ni ser en väldigt kul dag för mig :-)

Byteslistan då:

Två tekoppar Gefle "Cello" med fat och en assiett
Tre tekoppar Gefle Kreol utan fat
En trave te- och kaffe-fat Rörstrand Aslög
En liten bägare Upsala-Ekeby "Corso"
En större bägare Upsala-Ekeby "Pepita" i den gröna färgställningen
En Gefle Mangania vas, M30
Två Rörstrand uppläggningsfat med turkosa breda färgfält, ursnygga!
En Gefle-vas av Percy, modell IZ
En liten grön glasvas, signerad PO Ström, med en liten nagg
8 kommentarer:

Kerstin sa...

Fint med fatet till Kreol! Och Pepita är verkligen snygg.

Marie sa...

Den gröna vasen och tekopparna är mina favoriter! Läckra!

Clinen sa...

Vilka härliga fynd och bytesfynd! Tråkigt att mässan var så lååångt bort, annars hade jag nog också kommit och hälsat på er alla. =)

Retrolux sa...

Åh, man skulle ju varit med ju! Men det får bli en annan gång.

Karaffen var ju galet snygg!

Yvonne sa...

Karaffen är toksnygg!!!
Sedan tror jag också att vaserna är Åsedan, ser ut så. Men jag har ju inte en aning *ler*

Cinna sa...

Javisst var det trevligt med bloggträffen. Det får bli en tradition helt enkelt att vi ses på Antikmässorna. Nästa är i februari!

Yvonne sa...

Har du sett denna?
http://cgi.ebay.com/MODERN-SCANDINAVIAN-GLASS-MARTINI-SET-BORGSTROM-ASEDA-/180536165083?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a08cb42db

Herr Movarp sa...

Ja då, men kolla priset...jag tampades med Carola om 6 st såna glas på Tradera för ett tag sen, men hon bjöd över :-) Hon tipsade mig om de här också...jag tror det är martini-glas, tydligen ska det finnas en bringare också!