torsdag 7 oktober 2010

Fynd-o-hej

Igår var jag hemma med sonen som var sjuk, vi satt och kollade på film, läste och myste mest hela dagen! När frun kom hem åkte jag ut för att köpa lite packmaterial och handla lite mat, då passade jag på att besöka några ställen som jag inte hinner med så ofta här hemma i stan. På Falun Second Hand hittade jag inget trodde jag ända till jag kikade upp på en hylla och fick se en finfin Gefle-vas av modellen IE stå på hyllan! Vasen är formgiven av Mari Simmulson, vilket man ju ser ganska tydligt på motivet. Jag hade en likadan sedan tidigare, men denna var i prima skick!
På Ta-till-vara hittade jag några tuffa glas, en Plym-assiett och ett lock till en Red Top-smörask som jag ska spara på tills jag hittar en ask :-)Idag besökte jag Erikshjälpen och Röda Korset i Gävle plus PMU i Sandviken vilket visade sig vara lyckat!Jag hittade den häftiga blå glasvasen, en grön Reijmyre-vas och en lite Arabia Harlekin på EH och två Höglund-muggar på RK!
I Sandviken hittade jag massor, först hittade jag en lite Terma-kastrull, tre Gefle Tunis-koppar, ett UE fat av Kjell Blomberg (i en ovanlig glasyr?) och två ryska porslinsdjur. Jag samlar ju inte direkt på figurer och framför allt inte djur, men så charmiga som de här var kunde jag inte låta bli :-)På Ånyo hittade jag flera saker, men toppfyndet en Pall-skål av Stig Lindberg var alldeles för dyr för min smak, så det blev inget där!

8 kommentarer:

Marie sa...

Vilka trevliga fynd! Maries vas är jätteläcker!

Anonym sa...

Den blå glasvasen är gjorde i teknik som kallas millifiore (tusenblommor). Tekniken kommer ursprungligen från Italien (Murano) men har bland annat används på johansfors glasbruk.

trillivippa sa...

Bra fyndat! Blev särskilt imponerad av Simmulson-vasen, gillar hennes formspråk.

Susanna sa...

Pall är så himla snygg. Men dyyyr!
Grymma fynd även utan den dock :-)

Lybtar sa...

Vi hade en Red top ask utan lock, den har vi sålt för vi trodde aldrig att vi skulle hitta lock.

Vad skulle de ha för Pall??

Retrolux sa...

Jag var i Borlänge i helgen men hann inte med några nya jaktmarker. Får ta en tur dit snarast för att kika...

Har du kollat om du hade något lock till min gefyr (på tal om lock...)

Eli sa...

Jag tycker att giraffen var helt underbar. Ryska? Vad står det under?

Herr Movarp sa...

lybtar: 500 kr...
retrolux: ja, ska bara mäta och kolla diametern...
eli: det står en logga plus made in USSR. Tror tillverkaren heter Lomanosov eller nåt sånt...