söndag 4 juli 2010

Finds of the weekend

Jag åkte till Järbo i fredags, nu var det ett tag sen sist, men det visade sig vara ett bra drag! Tyvärr kan jag inte visa det största fyndet ännu, men lite plock blev det utöver detta fynd!

En såskanna, Pigg från Gefle
Ett fat till servisen Kalypso från Gustavsberg av Karin Björqvist. Nu har jag 6 st kompletta koppar med fat! Tillsammans 20 kr.
En liten UE-skål, "Rött band" med lite småskador, 5 kr.

På vägen därifrån stannade jag på en loppis i Storvik och köpte det fina lilla "röksetet", "Singoalla" heter dekoren och det är Lillemor Mannerheim för Gefle (tom stämplad under), 25 kr gav jag för det. Har några stycken såna nu även om jag gav bort några...

Inka-koppen utan fat köpte jag på Myrorna under veckan, en femma. Inka är en Gefle-kopp formgiven av Berit Ternell, den kan ha gröna eller bruna fat. Inka tillverkades mellan 1966-67, vilket ju innebär att den borde vara ganska ovanlig. Jag har dock haft såna koppar flera gånger och sett dem ännu oftare än så, så vem vet...Igår åkte jag en runda till Borlänge, hittade dock inte så mycket, en liten ISI-kub, Gullaskruf, ett svartvitt fat som jag tyckte var snyggt, tyvärr verkar fläckarna inte gå bort...jo just det, ett fat av Munk (Enköping) hittade jag med, 25 kr.I Bäsna mellan Gagnef och Borlänge brukar Lions ha loppis några gånger om året, jag har aldrig varit där förut, men ska nog åka dit igen för man veta aldrig vad som kan dyka upp :-) Kolla in fynden! Man fick själv komma med förslagEn assiett från Gefle, "Fix"
3 st tekoppsfat Gefe "Lagun"
En träljusstake 50-tal
En Terma-kanna, Stig Lindberg Gustavsberg
En snygg teak/glaslampa!
Summa 100 kr...

En kille jag träffade på hade full koll på läget, det tog honom 10 minuter att plocka ihop 2 stringhyllor, en Koboltkoppar utan fat från Gustavsberg, Sally-burk, lampa, färgade glas, en Arabia Krusbär-burk (jag skippade den då den var krackelerad inuti) mm mm. När jag då såg faten och assietterna till kopparna i ett hörn, plockade jag ihop dem och gick fram och räckte över dem till honom och sa, varsågod, här är faten och assietterna :-) Han tackade, jag betalade för mina grejer och gick ut, kollade om lampan jag sett ute när jag stod i kö fanns kvar, vilket den gjorde så det var det sista jag köpte! Gissa om man kan göra fynd på ett sånt ställe!I dag var vi på en liten tur för att testa campingbordet (ja, jag vet det är lite larvigt av mig, men nostalgin flödade, camping på 70-talet vet ni :-))
Vi stannade till vid Toftbyns antik mellan Falun och Enviken, som har öppet lördagar och söndagar under sommaren, där blev det några fynd minsann!

En liten lila Erkersskål från Kockums (30 kr)
Två tefat Lillemor från Gefle (10kr/st)
några svarta blomfat (5kr/st)
en snygg ullfilt (100 kr)
Sen köpte barnen var sin glasfågel från FM Marcolin, Ronneby. Dottern samlar på glasdjur och sonen ville ha en likadan...

5 kommentarer:

Lybtar sa...

Som vanligt. Fina saker.
Lite läskig slump är att jag igår länkade till din sida på antikprat. Ett gammalt inlägg, en tjej som sökte namnet på en kopp. Jag sa att hon skulle kolla hos dig för du kan det mesta om Gefle. Det var just Inka koppen som hon ville ha ett namn på.
Läskigt att du hittar just den koppen.....

Herr Movarp sa...

Hehehe...jag har ju även tidigare haft tekoppar, det är ingen modell jag samlar på eg, men jag köpte den för att visa den, kanske någon som är ute efter en så det är alltid bra att ha bytesgrejer! Jag tror jag har fat till den dessutom, ligger i nån trave här hemma :-) Jag ska komplettera med lite mer info om koppen i inlägget!

Libby sa...

Dekoren Inka påminner väldigt mycket om några brittiska serviser från början/mitten av 1960-talet. Och Berit Ternell var ju i England och jobbade en del, jag ser en koppling :-)
Vilket fyndrejs, du är beundransvärd. När öppnar du eget....?

Herr Movarp sa...

Libby: Aha, det var intressant! Man skulle vilja veta mer om just det!

På frågan svarar jag 14/7. Ta med plånboken och ett glatt humör :-)

Skämt åsido, om ni har tid kan vi åka till Falun med, jag hade tänkt att vi skulle komma åtminstone till Sandviken, men det tar ju bara 40 minuter därifrån hem till mig...

Libby sa...

14/7: Ja, jag hoppas att du inte sålt Safarikoppen till någon annan!!! Vi får gå upp i ottan och göra ett supere-race mellan orterna! Om du kör oss runt i ditt område bara, så jag slipper köra bil från ottan till sen kväll?
Ska mejla dig brittiska bilder.