måndag 3 maj 2010

Rapport från veckan - del 2, Rörstrandslycka

I lördags skulle vi åka till Gysinge för vår årliga byggnadsvårdsrunda till Gysinge Byggnadsvård och handla lite prylar, men jag tänkte att jag skulle hinna in till stora loppisen för en kort runda. Jag köpte inte en enda pryl, hittade inget kul alls faktiskt, men lämnade av en Gustavsbergskopp till en bekant som hon köpte för att komplettera sin servis. När vi pratade om att besöka loppisar under dagen så kom jag på att det skulle vara en områdesloppis alldeles i närheten av där jag bor, så jag bestämde att jag skulle ta en sväng förbi den innan jag åkte hem!

Jag parkerade bilen och traskade runt gatorna i rask takt. Jag stannade till på ett ställe och slog till på 6 st Rörstrands-tallrikar i samma modell som Bimbo, men med den ovanliga dekoren "Sture" i riktigt kanonskick, som nya! Vad ger man för det då tror ni? Jo 6 kr...

Jag traskade vidare i godan ro och svängde in i ett garage där jag plötsligt ser en kanonfin Rörstrands-servis av 50-talsmodell med dekoren "Florentin". 22 delar varav de flesta var hela, några hade små naggar, men generellt var den mycket välbehållen!
Priset då? Ni får gissa lite på detta tycker jag!

Jag lämnade kvar lådan med servisen och gick för att hämta bilen, då stannade jag vid ett bord och slog till på ett stort vackert pressglasfat i turkost turbinglas för en 50-lapp.Jag älskar bara de här vårloppisarna, otroligt trevligt att strosa runt och fynda till äkta loppispriser!

På vägen hem från Gysinge byggnadsvård fyndade sambon en dörrkläpp(ingen bild) och jag detta lilla fat från Rörstrand, märkt "Picknick" för en tia!


13 kommentarer:

Kattching sa...

Grattis! vilka suveräna fynd!

Helena sa...

Ojojoj...
Sture var faktiskt min debut i porslinssamlandet. Har två tallrikar av denna!
Med tanke på att du gav sex kr för Sture så vågar jag knappt tänka på vad du fick hosta upp för servisen. En hundring kanske?? Inget verkar ju omöjligt....;-)))

Anonym sa...

Det där Picknickfatet har jag inte sett förut!

/JJ

Herr Movarp sa...

Kattching: Tack!
Helena: Lite mer fick jag ge, men man kan säga så här, netto blev den faktiskt billigare, jag sålde ju en kopp istället för att byta bort som jag tänkt... :-)

Jag vet precis vad jag ska göra av Sture nu...hehehe...har några lådor där jag lägger i grejer som jag inte ska sälja utan ha till särskilda tillfällen! Den är snart full nu.. :-)

Herr Movarp sa...

JJ: Nej inte jag heller, jag har även en smörbytta i samma glasyr stämplad Picknick...

Anna sa...

Oj, du kan verkligen fynda! Tallrikarna för 6 kr...hatten av! (om jag använde hatt)

Cicci sa...

AAAAAAARGH! Hur kommer det sig att alla kommer över fat & skålar i blått pressglas utom jag?! Grattis, jag är grön av avund! (;

Marie sa...

åååååhhh, det blå fatet på fot....vill ha!

Lybtar sa...

Helt otroligt. Vi är uppenbarligen på fel plats, på fel tid på fel dag.
Har heller aldrig sett Picknick fatet förr, det var roligt att se.
Sture var grymt snygga och framför allt otroligt billiga.

Anna sa...

Jisses, Sture, I love you!

Randiga Tråden sa...

Oj,Oj så mycket fint du fyndat, servisen är ju så snygg 200 kr gissar jag att du gav.

Libby sa...

Gissar på 250 kronor för servisen. Ruskigt snygg. Kul att se det enfärgade Picknickfatet!

Clinen sa...

WOW! Vilka underbara serviser och tallrikar. Man blir ju alldeles avundsjuk. Sture var ju en otroligt snygg dekor! Den hade jag kunnat tänka mig börja samla på. Jag har ännu inte börjat samla ihop någon servis från 1950-1960-talet.