söndag 2 maj 2010

Rapport från veckan - del 1

Ja, inte många rader har blivit skrivna denna vecka, fullt upp med jobbet som vanligt denna årstid! Tyvärr ska alla kunder ha sina leveranser samtidigt i vissa perioder, vilket gör att det mesta som innebär fritid blir lidande...att man dessutom har tonvis att göra hemmavid gör ju inte saken bättre. Nu ställer man sig ju frågan, hinner karlen besöka loppisar då? Svaret på frågan är ja, det går att trolla med knäna ibland, att utnyttja lediga stunder som luncher, hemresor mm till detta. Snabba besök och snabba klipp. Är det inte så man vill ha det..? :-)) Nej, skämt åsido, visst blir det färre rundor och färre fyn, men lite har jag hunnit med i alla fall! Jag delar upp det i två delar, gårdagens roliga fynd får en egen rubrik!

Vi börjar med de här glasfaten, troligen Gullaskruf. De låg i samma "hög" som Reffla-servisen som jag köpte förra veckan, men jag var då tveksam att de hörde till, har aldrig sett denna formen tidigare. Glaset är dock samma färg, och slipningen under mycket snarlik....Uppdaterad info från cjf: Modellen heter KB 58/85, och de är alltså formgivna av Kjell Blomberg Tack för hjälpen!


På bilden ser ni också ytterligare tv 50-talsljusstakar som jag hittat, svensktillverkade. Har en likadan men mycket mindre med etikett under. Fina tycker jag! Summa för allt: 40 kr


Bild 2 visar två stycke Ekebyby-assietter, 2 kr/st och en Rörstrandsburk, serien "Kulinar" av Marianne Westman för 55 kr. Den saknar tyvärr lock än så länge.


Den tredje bilden visar några delar till Gul Lotus från Gustavsberg, form Stig Lindberg, dekor Bibbi Breger. 2 kr/st för alla delarna.

Ja, det var det hela! Billig vecka kan man säga, man kan få mycket för en hundralapp eller hur? :-)

Jag återkommer med fynden från igår, jag kan säga så mycket som att det gick i Rörstrands tecken...roliga fynd!

7 kommentarer:

Anna sa...

Härliga fynd! Lotus för 2kr/st är inte fy skam!

cjf sa...

Japp, de gröna faten är från Gullaskruf, fast du har rätt i att de inte är Reffla. Modellen heter KB 58/85, och de är alltså formgivna av Kjell Blomberg

Herr Movarp sa...

Anna: Nej det kan man lugnt säga :-)
cjf: Ja du ser, legitimerad Gullaskrufs-igenkännare :-)

Vet du vad man använde faten till?

cjf sa...

Tror att de är avsedda som skaldjursfat (jmf. Svenskt tenn-faten), det är i alla fall det vi använder våra till. ;)

Carina sa...

Ser fram emot att få se fynden!

Sofie sa...

Vilka snygga fynd..
fattar inte var alla hittar alla bra loppisar!
jag vet inte ens var jag ska börja leta känns det som...

Men verkligen super snygga och billiga fynd du gjort...

S. sa...

Tack för tallrikinfon! Jag köpte fyra såna på tradera i vinter. Hade också gissat typ Gullaskruf men hade aldrig sett nåt liknande. Tyvärr har jag bara tre stycken då en gick sönder i frakten.