fredag 21 maj 2010

Uppdaterade keramik-serier

På sistone har jag gjort flera keramikfynd, precis som i detta inlägg kommer här lite fler uppdaterade serier!

Trio av Hjördis Oldfors från Upsala-Ekeby känner väl de flesta igen, men det är ju kul att visa delar i alla fall! Den stora vasen hade jag sedan tidigare, på Elsborg-loppisen hittade jag ett minifat(en askkopp?), så nu har jag två delar i serien!Sagina-serien från UE uppdaterades med det lilla faten i senaste fynd-inlägget, det har nummer 4455. Sagina är formgiven av Mari Simmulson.Om ni kommer ihåg nyligen så köpte jag ju en Gefle-vas av Arthur Percy, har fortfarande inte hittat något namn på serien (för det är ju en serie), men istället hittade jag en skål nyligen på tradera, ett fynd då jag bara gav en dryg 50-lapp för den! Modellen på skålen heter YX.

4 kommentarer:

anna sa...

Sagina har snabbt blivit en favorit, har dock inte hittat nån egen än. Eller så har jag varit för snål när tillfälle funnits men priset varit för högt :)

Krinolina sa...

ildae
Jättefin blogg har du, Benny! Kattis

Ulrika sa...

Vad kul att du besökte min blogg! Kattis här ovan har berättat om din porslinsblogg och nu är jag här. Återkommer säkert!

Herr Movarp sa...

Anna: Jepp, den är fin, det finns ju ganska många delar, jag har fyndat de två jag har, den ena för 30 kr, den andra såg du ju i inlägget...

Kattis: Tack! Jag gillar att kolla in maten på din blogg, kul med inspiration!

Ulrika: Ja, det var en kul titt, jag ska också kolla in dina grejer fler gånger det lovar jag, även "live"! Du har flera timmars läsning på Porslinsbloggen, det garanterar jag :-)