onsdag 17 mars 2010

Trevliga kannorSom ni kanske såg i reportaget i tidningen så visade jag ett kann-set från Gefle porslinsfabrik på en av bilderna. Setet består av en tekanna och en varmvattenkanna och användes som på bilden. Det finns även ett set med gräddsnipa och en sockerskål med lock. Setet är i modellen AU och togs fram som enfärgade delar till koppar i AU-modell, gärna såna med dekorer i liknande färgställning som t.ex. Zebra, Lillemor och Hyacint. Kannorna fanns även i andra färger än denna blanka svarta. Formgivare till hela serien är Arthur Percy.Här kan ni se tekannan, jag ska uppdatera med en gruppbild så småningom!

5 kommentarer:

Libby sa...

Ruskigt snygg kanna. Gjordes den i rött? Har den sil?

Herr Movarp sa...

Jag tror att den har sil, måste dock kolla :-) Lite pinsamt att inte veta...
Jag HOPPAS att den gjordes i rött, jag vet att den gjordes i mattsvart (Mangania), solgult (Tunis) och blått (Lagun), men som vanligt finns det ju alltid fler färger än man identifierat, så lets hope! Jag använder just nu en annan kanna till Solroskopparna, en rubinröd i modell MA, den är också fin, men inte staplingsbar som denna...

Herr Movarp sa...

Jo just den, i Zebra-mönstret åxå, den snyggaste av dem alla :-)

Anonym sa...

Har du sett zebrakannor i andra färger än svartvita? Om kopparna finns i andra färger så tycker man att det borde finnas kannor också (och sockerskål och gräddkanna)!

/JJ

Herr Movarp sa...

JJ: Nix, det vet jag inte heller om det finns.

Normalt är ju Zebrakannorna dessutom av en annan modell än denna AU-modell, kommer inte ihåg vilken på rak arm, men det finns som sagt Zebrakannor i samma modell som denna svarta.