lördag 13 mars 2010

Karma?

Jag berättade ju om några BodaNova-glas som SkyndaFynda letade efter och som vi hade ett kvar sedan vi slagit sönder ett par stycken. Efter att ha försökt hitta fler i två års tid gav jag i princip upp. Jag bestämde mig att ge bort glaset eftersom vi inte använde det, inget svårt beslut att kunna glädja andra som behöver det mer. Så AL, paketet ligger packat, men jag har inte skickat ännu :-)

Nu kommer vi till Karma. Är man elak mot andra, så får man betala för det, likaså är man snäll så belönas man...

I går tog jag bilen till jobbet för att kunna hämta vår nya tvättmaskin (den gamla dog under veckan som gick), så jag passade på att loppa lite i Sandviken på vägen hem, traskade runt på kommunens återvinning i Galaxenhuset och hittade en fin vas och gick till kassan. Tittade mot ett skåp med glas och vad ser jag då...? Hehehe...8 st BodaNova-glas...KARMA säger jag :-)Jag hittade även lite fler grejer på rundan här kommer lite bilder!


En Aroma-syltburk av Marianne Westman (Rörstrand)Assietter "Solfjäder" till fruktfatet och skålen jag hittade på Tulavippan (Gullaskruf)


Okänd vas


Skålar från Elme (serien Sticka) och Glimma (den vita)

7 kommentarer:

Helena sa...

Syltburken är läcker.... Mmm... Jag var inne på Tingeling i Trollhättan idag. Ett besök där rekommenderas om du är i krokarna. Hittade en Vingaburk utan lock för 40kr där! Dessvärre hade kontanterna gått åt på annat och Visakortet var inte gångbart....;-) Får väl återkomma och hoppas på det bästa!
Kul att du hade koll på mina koppar.... Tack! Jag har surfat runt på olika forum i jakt på dekornamnet men inget napp än!
Fortsatt trevlig helg önskar jag er!

Danjel sa...

Jag såg skålen i solfjäder-serien på ett ställe och ett par dagar senare fatet på ett annat ställe. Tyvärr var de för dyra...
Kul att du hittade de tillhörande assietterna :)

Vad gör du med alla assietter du hittar? Vi behöver verkligen inga fler assietter men det är svårt att låta bli när man hittar några fina ;) Tallrikar hittar jag inte lika ofta...

Carola sa...

Hej

Vilken färg har Borgströmglaset på bilden? Blått?

Barbiedockan med motorfordon står nu och väntar på mina barnbarn....

Herr Movarp sa...

Danjel: Ja vad gör jag med assietterna...staplar dom? ;-) Nä jag har för mycket helt klart, men jag tänker så att det är bättre att samla på sig något komplett som dessa Gullaskrufsskålar, fat och assietter, då är det lättare att sälja det ifall jag skulle ångra mig och komma fram till att vi har för mycket...

Jag gav 50 kr för 10 assietter, vilket är jättebilligt.

Carola: Menar du det lila på den första bilden? Då gissade jag rätt att det är Bo B :-) Jag har en till "vas" som denna, fast bärnstensfärgad och högre, etikettsmärkt med en rund etikett och Made In Sweden. Dessa har klarglas i botten och är färgade upptill. Jag har även en bärnstensfärgad och en blå som är lika stora som denna lila, men är helfärgade, kan dessa också vara Bo Borgström? Ska ta en samlingsbild eller två och skicka om du mejlar mig på porslinsbloggen (at) gmail.com så jag får sin epostadress.

Tusen tack för hjälpen med mina okända vaser, kul att få veta att dessa också var Åseda!

Dottern blev jätteglad att hon sålde sin Barbie, samtliga leksaker utom en spjälsängsleksak blev sålda!

Lybtar sa...

Fina fynd. Själv har jag svårt för att köpa burkar utan lock nu mera. Blir alltid irriterad av att de är för dyra när de inte är kompletta.
Men det är en helt annan historia.

Tänkte på dig när jag velade runt på Tradera
http://www.tradera.com/category/category.aspx?ftgnr=1136469&listtype=0

Danjel sa...

Haha jag också ;)
Det är en fin serie med viss ålder på nacken, tio assietter för femtio kr hade jag definitivt köpt!! :)

AL sa...

Underbar historia. Där ser man. Jag tror att saker dyker upp när man minst anar det och när man behöver det. Använd dina Boda Nova och njuuut. Men diska försiktigt...