fredag 19 mars 2010

Ett mysterium!

Jag köpte den här fina hänkelvasen från Upsala-Ekeby, men kan inte hitta igen den i boken eller eller bland den andra information som jag har. Den är stor hela 30,5 cm hög. Den är märkt EKEBY 201 under, men enligt boken ska det vara en vas från 1940-42 som är 16 cm hög, vilket ju inte stämmer...hjälp!

Uppdatering: Minnet sviker...plötsligt slog det ju mig att denna hade jag sett tidigare...efter en koll så om jag fram till att detta ju är ett krus av Hjördis Oldfors från 1954. Hos Ljuva 50-tal kan ni se småsyskonet, nr 200.3 kommentarer:

Kicki sa...

Hej!
Jag läser din blogg emellanåt, hittar ofta uppgifter om porslin, som jag söker.
Kul med artikeln i Pralin, den var bra. Jag visste inte att vi bodde så nära.Jag hade faktiskt inte tittat efter var du bodde.
Att det gick så dåligt att sälja på loppiset i Falun var en besvikelse att läsa. Jag har själv haft planer på att göra mig av med lite överskott där.
Jag håller med om att loppispriser ska vara billiga och ge fynd till köparen. Själv säljer jag ofta på Tradera, för det mesta så billigt att det "kostar mer än det smakar", men det är kul också.
Ha en skön helg och hoppas att snön försvinner snart
Kicki

Anna sa...

Vad skoj att du hittat en större variant :) Jättefin! Serien finns i mörkrött också har jag sett.

Cinna sa...

Den vasen var verkligen stilig och smäcker. Skulle passa i min samling:)