torsdag 4 mars 2010

En sällsam historia

Den andra historien jag ska berätta handlar om en resa, inte för mig men för ett paket. Den slutar på ett bättre sätt än den förra, vilket jag är glad för!

Jag hade kommit överens med bloggkollegorna Upsala-Ekebysamlarna att byta bort en unik skapelse av Hjördis Olfors som jag hittat på loppis. Mitt paket med bytesobjekten skickades iväg första halvan av februari och jag gick i väntans tider men mitt paket ville inte ens skymta i horisonten, så jag ringde speditören och efterlyste min kartong, och dom lovade att leta efter paketet som då tagit 11 dagar på sig. jag fick sedan ett vänligt mejl om att letande pågick och att jag skulle få en Trisslott för att jag fått vänta. Glad i hågen såg jag fram emot paketet ännu en gång...när det gått ytterligare några dagar kollade jag och till min glädje hade paketet då passerat sortering i Borås,vilket brukar innebära att det dyker upp 2-3 dagar senare.

Fyra dagar senare kom aviseringen, jag åker påföljande dag för att hämta paketet spänd på innehållet! När jag stegar in hos ombudet och säger paketnumret möts jag av följande fras: Just det ja, det var det paketet som aldrig kom i morse, vi har ringt och frågat efter det utan framgång". Suck. Så var man där igen...dagen efter får jag ett brev som i korta ordalag förklarar att mitt paket är försvunnet och att dom letar...suck. Min tröst? Schenker bjuder på en 25 kr rabattcheck vid köp hos ombudet.

När jag går in och kollar på nätet igen står det att det är fellevererat eller felsorterat.

Efter tre långa dagar får jag äntligen en ny avisering på paketet och åker för att hämta. Jag säger mitt avinummer och kvinnan bakom disken säger: "Det paketet är ju försvunnet" Jag bara gapar...
När jag sedan återfår fattningen säger jag att jag ju faktiskt fått en ny avisering och ber dem kolla i alla fall på paketlagret. I huvudet mal tankarna, "Nu är det borta för alltid", "Paketet ligger där inne, överkört av en lastbil", "Paketet har drabbats av en förbannelse"...

...kvinnan kommer ut från lagret, med paketet i famnen och säger "Jag hittade paketet på lagret, tydligen hade det kommit trots allt"

Jag tackade och tog emot med ett stort leende :-)



Inte blev mitt leende mindre efter att jag öppnat lådan heller, tre superfina Upsala-Ekeby-fat och en cd med information om produkter från företaget! ***LYCKORUS*** :-))



Som avslutning kan jag konstatera att det tog 19 dagar för paketet att nå fram till mig. Jag tror att Schenker är del i en intergalaktisk speditionsfirma som transporterar varor mellan galaxerna. Varför detta långsökta antagande säger ni? Jo som jag ser det är det enda anledningen till att ett paket kan ta 19 dagar på sig att färdas 18 mil...

2 kommentarer:

Helena sa...

Men innehållet ser ju ut att vara väl värt en lång väntan...;-)

Lybtar sa...

Meddelande till Herr Movarp.

Det blev fel när jag svarade på din kommentar. Du är givetvis i en helt annan klass än allmänheten och inget annat. Vi är dock fortfarande avundsjuka på dina fina saker ;)