fredag 2 oktober 2009

Veckans fynd - en gissningstävling kanske..?

Det har inte blivit så många loppisrundor under veckan, men konstigt nog så behövs det inte ibland...man kan hitta grejer i alla fall!

Veckans fynd blir en liten tävling i er kunskap mina kära läsare! Vissa av grejerna är enklare än andra, det ska i alla fall bli spännande att se om någon kan pricka in alla rätt. Tre av sakerna vet inte ens jag med säkerhet vad det är...


7 kommentarer:

luchur sa...

Jag börjar väl gissa då :)
Grön ljusstake = Reffla av Percy
U-E tallriken = ?? ev Oldfors
Vit karott = Rörstrand Rosmarin, H. Bengtsson.
Orange dubbelpipig plast = Gustavsberg , A. Breger
Vit kaffekanna = Rörstrand Ceylon, H. Bengtsson?
Grön glaskanna = ??
Blå vas = Gullaskruf, Percy

Upsala-Ekeby samlarna sa...

Vet inget om det andra men jag tror UE-fatet är ur Hjördis Oldfors serie "Karnak".

Marie sa...

hej
kul blogg!
Den oranga pipmuggen hittade jag som kanna i en annan blog och där stod det:Duett av Carl-Arne Breger för gustavsberg.(men liknande har ju någon redan svarat ;o)
Jag har själv en orange glasvas som jag gärna vill veta vad det är, titta gärna in om du har tid!
mvh marie

Herr Movarp sa...

Luchur: Otroligt mycket kunskap du sitter inne med!
UE-samlarna: Jag gissade att ni skulle kunna detta, själv fick jag slå upp numret för att få ett namn, är den ovanlig denna serien eller? Har aldrig sett den förut nämligen...
Marie: Mitt i prick!

cjf sa...

Har tyvärr inga bra alternativa gissningar, men den första är inte en Reffla. Tycker mig se en uppåtsträvande rand i mönstret på den, sån finns inte på Reffla. Har sett denna modell flera gånger förr, men jag vet tyvärr inte varifrån den kommer.
Skulle inte tro att den blå vasen är från Gullaskruf heller, utan snarare från Åseda. De från Gullaskruf är vanligtvis smäckrare i formen, men här är det svårt att vara säker på ursprunget när etikett saknas...

Herr Movarp sa...

cjf: Helt rätt observerat, jag kunde också konstatera att "randen" verkade obekant, har även en vas i samma serie (klarglas dock) och dessutom flera Reffle-skålar mm, så det skiljer definitivt. Sak nog ställa frågan med bilder på PES när jag hinner!

Angående vasen så tror jag inte på Åseda, har flera kolvvaser därifrån och det känns helt annorlunda, tyngden, öppningen, formen på "klotet", inget av det stämmer. Denna vasen t.ex. har mycket större "tratt" än de vaser jag har från Åseda, Elme och Lindshammar.

Lisa F sa...

Älskar pipmuggen!