söndag 11 oktober 2009

Fynd från förra veckan...

..jag hann ut några gånger förra veckan och fyndade som vanligt :-)

Myrorna bidrog med fler UE-assietter (till vänster på bilden), nu har jag jämnt antal av de mindre svarta. Otroligt snygga, men jag har börjat ifrågasätta om jag behöver fler...kanske någon som behöver ett gäng mattsvarta assietter, nyskick..? Jag lägger väl ut dem så småningom på Tradera om ingen nappar...
I fredags stannade jag till i Hofors på en källarloppis (ja, den var nere i en källare :-) ) där hittade jag ekonomiskt sett helt fantastiska fynd...

Vad sägs om:
4 st Iittala Droppring snapsglas
1 st Iittala Paadar snapsglas
1 st 50-talsglas på fot, blåaktigt glas
3 st svarta Gefle assietter, kaffestorlek
Summa: 8 spänn...

8 kr...vad säger man..?!För någon vecka sen tittade jag på en sån där otroligt snygg sodasifon med röd emalj-utsida, i bra skick, 75 kr skulle dom ha på en loppis i Falun, jag tyckte priset var okej, men köpte inte. När jag sen såg en på "8 kronors-stället", frågade jag vad hon ville ha, hon sa då: Är 20 kr för mycket? Nej...tänkte jag tyst och sa sen att det var okej...eller tyckte ni jag skulle ha prutat..? :-))Den gulbruna glasserien känner ni kanske igen, Sea, vet fortfarande inte vad serien heter, men gillar den. 20 spänn för vasen, likaså för bomullsburken i opakt glas med lock, Gefle Biståndsgrupp i Valbo.
På första bilden skymtade ni också:

1 st gräddkanna Gullaskruf Reffla, A Percy
1 st Gustavsbergsfat (2:a sortering) Argenta utan silverdekor
1 st Italiensk vas, orange
1 st ljusstake glaskub Lindshammar, Chr. Sjögren
1 st keramikfat i rött och svartvit dekor, troligen tyskt
1 st assiett Rörstrand "Knorr" med grisar på
1 set med salt, svartpeppar och vitpeppar i teak
2 st ljuslyktor rött glas, Gullaskruf
Summa: En dryg hundring!

12 kommentarer:

Helena sa...

Fina fynd... En fråga bara: Hur katten känner du igen allt glas? Jag lyfter och vänder och vrider och kikar på det jag hittar men hittar aldrig någon märkning.... Dorothy-tallrikarna är helt klart intressanta... Hur är skicket? Spara dom gärna till mig om du vill byta eller sälja!

ingen fara på taket sa...

Ja vad säger man.. Att du har ett mycket bättre öga för fynd än jag. Hofors är nämligen min barndomsby och jag var på den loppisen för en vecka sedan och fyndade en del men missade dina fina fynd. Men det var mycket skrutt och folk i butiken så jag skyller på det.

Herr Movarp sa...

Helena: Tja, man lär sig mer och mer, har läst massor av böcker, ställer frågor till de som kan, lagrar alla bilder med tillförlitliga referenser från nätet, sen så fastnar man ju för vissa serier som man vill ha mer av, de grejer man kan känna på blir också lättare att identifiera!
Märkningar är sällsynta, ofta är borttvättade etiketter den enda märkning som funnits. Om man däremot då sparat en bild av en märkt grej, så känner man ju igen den även omärkt med lite träning!

Dorothy-tallrikarna är fina, 3 är nästan i nyskick, den sista är dito, men har en liten nagg i kanten som man inte tänker på. Jag sparar dom!

Ingen fara på taket: Det gäller att ha "loppisögonen" på! Alla grejerna var dessutom saker som jag har delar av sedan tidigare, då är man liksom inställd på att känna igen dem... :-)

Nog är väl Hofors stad fortfarande? Det bor väl så där 12000 i kommunen tror jag

Libby sa...

Snart är det sommar och bilsemester igen, då kommer jag ut i landet och får uppleva de där loppispriserna som man bara kan drömma om i Stockholmsområdet. Tills dess får jag beundra och avundas dina fynd. :-)
De där sifornerna, är det 80-tal, eller?

Yvonne sa...

Oj vad du har fyndat! Kul!
Själv tycker jag att jag gjorde en ganska bra loppishelg men den går ju inte att jämföra med din ;-)

Hör uppe har för många "lite koll" så att säga.
På Erikshjälpen i helgen såg jag ett Dominofat, den lilla modellen. Och det hade de mage att begära 1000kr för. Jag kan få det billigare hos antikhandlaren *skakar på huvudet* *suckar*

Man måste hitta omärkta saker för att kunna fynda idag, tyvärr...
Men du verkar alltid lyckas, det är så roligt att få ta del av dina fynd.

Herr Movarp sa...

Yvonne: Hahaha...ja när dom tar i så tar dom i...men omärkta saker blir billiga där har jag kunnat konstatera! Jag såg 4 st Arom - kryddburkar av Marianne Westman på EH i Gävle, dom skulle ha 650 kr tror jag...själv fick jag 90 kr när jag sålde en på Tradera. Dom sålde även en naggad, fettskadad Picknick smörask för typ 400 kr...då stirrar man sig blind på designer eller vad tycker du..?

De grejer jag hittar är oftast omärkta eller okända för de som säljer, så du har rätt i det. Personalen, eller kanske jag ska säga "cheferna" surfar och kollar på nätet när de hittar nåt med stämpel på...sen bryr dom sig varken om skicket eller huruvida dom fått grejerna gratis när dom sätter pris, vilket är lite sniket kan tyckas, jag menar hur mycket extra tjänar dom på det under ett år..?

Herr Movarp sa...

Libby: Jag vet inte riktigt, den känns inte så gammal, men samtidigt har jag inget minne av såna på 80-talet.

ingen fara på taket sa...

Det är sant, det där med att ha ett öga för det man redan har. Hofors en stad nja kan man kalla det då den knappt har 10 000 invånare och där centrum kallas för Bruket... Men visst ett samhälle kanske man kan säga, eller kommun.

Yvonne sa...

Du har helt rätt, det blir lite märkes fixering *suckar*

Jag brukar säga att en loppis genomgår tre faser:
*Först kan de ingenting alls! Då sätter de priser som 10 och 20 kr på allt.
*Sedan inser de att det finns tillverkare och formgivare... Då kostar allt som det står Gustavsberg eller rörstrand under 100kr eller mer. (Detta oavsett skick).
*Sedan kommer sista fasen då de inte längre fattar att de fortfarande är BARA en loppis och tror själva att de är den nya antikhandlaren i stan, med priser som skulle få antikhandlarna i S-holm att skaka på huvudet ;-)

Så jag håller helt klart med dig, de sitter och surfar och säter priser "för de sett det på nätet". Att grejen sedan både är naggad, krackelerad och fettskada ser de nog inte ens. Fattar de inte att ingen vill ha dessa grejer!? Gahhhhhh!

(Märks det att jag är less på dessa handlare..? ;-) *asg* )

Danjel sa...

Har du nån aning om när de mattsvarta UE assietterna tillverkades? Hittade fyra st idag ;)

Herr Movarp sa...

Danjel: Jag gissar 50-talet. En tant jag köpte likadana assietter av tidigare hade köpt sina på 1950-talet.

Danjel sa...

Roligt att höra! Tack!!