torsdag 22 oktober 2009

10 personliga saker om Herr Movarp

Ja, jag fick bollen av Gitte, en award som tilldelas tjejer hamnade helt plötsligt hos mig...visst gillar jag inredning och är den som samlar på grejer och sambon är den som försöker stoppa mina idéer, men kvinna är jag inte...så då bestämmer vi att Gitte just gjort om denna grej till något för alla, det var snällt tycker jag :-)

Nåja, då kör vi...

1. Jag gillar att arbeta med händerna, men har till min sorg aldrig riktig tid att snickra, måla och sånt, bot och bättring säger jag...hade nästan en 5:a i träslöjd...

2. Är precis som många andra trevliga personer från Västerbotten och hatar när folk säger norrlänning. Det finns lika få norrlänningar som det finns sörlänningar, för när hör man det uttrycket användasi t.ex. TV???

3. Jag är en riktig pettimeter när det gäller språkligheter, alltsammans bygger på språkkänsla och inget annat, hittar jag fel i det jag skriver skriver jag om det igen och igen, fråga alla som känner mig...hehehe...ibland kan jag inte heller låta bli att säga till om petitesser fast jag borde...bra eller dåligt, döm själva!

4. Är inte speciellt politiskt organiserad, men har min bestämda uppfattning om vilken typ av samhälle jag vill leva i...det omfattar inga dömande människor, inte heller några rasister eller människor som kan sko sig på andra med gott samvete...

5. Menar att religion är något personligt och att organisera personliga upplevelser aldrig kan vara lyckat...oavsett hur bra intentioner man har!

6. Har nästan aldrig tid att lyssna på musik fast det nog är det mest underbara man kan göra när man har en stund för sig själv. Lyssnar på allt och inget kan man nästan säga :-)

7. Är för det mesta ganska oorganiserad, eller i alla fall nuförtiden, vet ej vad det beror på, men i perioder har man annat i fokus helt enkelt...hehehe...

8. Har höga ambitioner med det mesta, i alla fall i huvudet, detta leder till att saker tar lång tid och att inget någonsin blir riktigt färdigt, i verkligheten alltså...

9. Gillar att laga mat och baka, vilket är tur för min sambo, för hon gillar inte det (eller har hon bara lurat mig i alla dessa år.......???? ) :-)

10. Har tre ben och fyra armar och kommer från egentligen från en liten planet i en avlägsen krok av Andromedagalaxen....oops nu försa jag mig visst...Nej, men jag har plötsligt insett hur god självinsikt jag har, allt tack vare denna eminenta award.

Tack Gitte!Som ni ser njuter jag för fullt av den snygga klänningen, gardinen och framför allt pallen som står bakom mig, kan aldrig tänka mig att det är vällingen...Redan som liten var jag nostalgiker, bubbla var redan då en favorit.I favoritfåtöljen hos mormor med morfars pipa, en last jag aldrig tog upp själv.Jag kan tyckas vara lite sur på bilden, men vem skulle inte vara det utan kaffe hela förmiddagen...Mormors mjukkaka, kan man få bättre mat än så?Min fina första cykel, en Monark!Jag har nog alltid gillat mat när jag tänker efter, det enda jag inte gillade några år var kaviar, men det berodde på att jag åt direkt ur tuben när mamma inte såg på...Min första utlandsresa, Norge 1973. Jag började genast såga ner skogen innan jag fick lämna ifrån mig sågen!

10 kommentarer:

Libby sa...

Vad kul med bilderna! Retro redan då. :-)

Pernilla sa...

Tack så jättemycket för din kommentar!!!
Ja, visst är det bara för häftigt hemma hos min farbror!!!
För att inte tala om allt jobb som är nedlagt på hans hemsida om neonskyltarna (något som går i släkten uppenbarligen, hihihi)
Vad häftigt att lägga in "gamla bilder ifrån förr" i bloggen. Har du scannat in dem???
Det kommer att komma mer om Freddys 50-tals hem under nästa vecka. Ska fokusera på enstaka "fynd" i hans hyllor då!!!
Mvh Pernilla

Herr Movarp sa...

Libby: Alltid :-)

Pernilla: Jo, jag har skannat gamla bilder från ett album, det gjorde jag för många år sen tror jag, men nu när jag tittade på dem igår insåg jag hur mycket kul som fanns på bilderna, massor av prylar som är väldigt inne just nu och som jag själv störtgillar! Ska leta vidare i "högen" för att se om jag hittar mer... :-)

kicki sa...

vadå? Sörlänningar finns det hur många som helst av ju!

... större delen av mina barndomsbilder finns jobbigt nog på dia. Syrran började scanna in dem för nåt år sen men projektet kom av sig när hon blev med gammalt hus.

Svenskt Retro, 50-70-tals porslin och design sa...

Mycket underhållade läsning.. och kul med bilderna.

Anonym sa...

Vad kul att se dina unga dar bland dina bilder! Vi är nog i samma ålder för det är ett stort igenkännande i både klädsel å inredning.En riktig retro-kick!
Och det är väl den nostalgin som jag gottar mig i nu,,,,
Jag har börjat lära mig det där att allt norr om Dalarna är norrland,,,ja,hela jag känns som ett stort "norrland" sen jag flyttade söderut,,, men jag är ganska stolt över att säga att jag är gammal Malå-bo *ler*

Cen I Falun

Helena sa...

Kul med lite mer "du"! Bilderna hade helt klart MYCKET igenkänningsfaktor även här....

Herr Movarp sa...

Ja, tänk så mycket man inte sett på dom bilderna tidigare, man har blivit miljöskadad på sistone med allt retro...möbler och tyger och möbler och bilar och möbler...hehehe...jag ska lägga in fler retrobilder på mig själv vidnåt tillfälle, det var ju riktigt kul att kolla på dom :-)= (glad man med skägg).

Cen: Tänk att fler västerbottningar hittat till Falun, lite lustigt faktiskt!

kicki:Jag håller med, men när hör man utrycket sörlänning i media??? Nä, framför västerbottning, norrbottning, jämtlänning etc...vad fasen Norrland är ju 2/3 av landet, att säga Norrlänning är ungefär lika kul som att amerikanerna drar alla européer över en kam...

Anonym sa...

Trevligt att få veta mer om dig Benny. Det där med språkpetitesserna gillar jag. Har själv varit mycket noga med språket, men internet, chats.m.m har skadat mitt språk
för att så många hytter med "tråk" när jag påpekar och de säger " jamen du vet ju ändå vad vi menar" (men det är inte sant, ibland fattar jag nada) Lätt att läsa dig Benny, hyvens pojk och tummen upp för juste blogg!

Gitte sa...

Tack så hjärligt för att du la upp tio personliga detaljer om dig! Riktigt kul att läsa och bilderna var såå fina!