söndag 9 augusti 2009

Sista semesterveckan, lite resande och loppisar!I torsdags åkte vi en tur till huvudstaden för lite kulturella aktiviteter, kvällen vigdes åt Gröna Lund, medan fredagen var musei- och utställningsdag, bl.a besökte vi IKEA-utställningen på Liljevalchs. Bilder från besöket kommer i ett eget inlägg!

Vi startade ganska sent hemifrån och tog omvägen över Borlänge för att besöka Emmaus och Ta-till-vara, vilket visade sig vara lyckosamt! Facit på Emmaus blev 4 st stora Spisa Ribb-assietter och 7 st Iittala-glas i den serie som vi samlar på, "Gaissa", 3 st gröna 50-talsglas, med all sannolikhet Reijmyre, samt 2 glas i vår vardags-serie (som jag inte vet ursprunget på) + lite annat småplock. Inga större träffar på Ta-till-vara, en matkniv.Under vägen besökte vi några få skyltade loppisar och köpte endast en oanvänd Tupperware-tillbringare, den gamla typen där locket sitter ordentligt, går inte att hitta annars (ingen bild tyvärr)

På vägen hem på fredagen blev det inte många stopp, vi var ganska trötta, men vid en hembygdsgård i Kumla Kyrkby mellan Enköping och Sala fyndade jag faten, Ribb-assietten och tallrikarna (dom var lite kul tyckte jag).

5 kommentarer:

Kerstin sa...

Du har ju hittat ett fat till domnarvetkopparna som jag hittade i våras! http://kerstin.kokk.se/index.php?s=domnarvet

Herr Movarp sa...

Jepp, modellen är Gustavsbergs LI-modell, samma som bärs av många av Stig Lindbergs egna koppdekorer, han har ju gjort modellen.

Härikring ser man dem ofta, närheten till Borlänge och Domnarvet är orsaken. Jag ska köpa en kopp eller två när jag hittar till rätt pris...

Eva sa...

oj så många fynd.

Yvonne sa...

De gröna glasen blev jag lite kär i! Vet inte vad det är med mig och glas, skulle kunna ha hur många som helst *rodnar*
Tur man inte har så många köksskåp att stoppa dem i, det begrensar ju inköpen lite i alla fall ;-).

intebaravitt sa...

Lite nyfiken på era vardagsglas... min styvmor har i mina ögon likadana som hon hävdar är Iittala. Jag har budat hem 3 st åt henne som såldes på tradera som Iittala-glas men nu när jag fått hem dem och kollat runt lite på nätet misstänker jag att de är modellen Siesta från Ravenhead. Vad tror du om det, om jag får vara fräck och fråga?