torsdag 30 juli 2009

Lördagens fyndVi bestämde oss för att åka på veteranmarknad i lördags i Torsång, fint beläget invid Runn mellan Falun och Borlänge, lill-killen gillar motorer och bilar och vi tänkte att det kunde vara lite skoj att se veteranbilar och besöka marknaden. På vägen stannade vi på en loppis och jag fyndade rejält, en stor UE-vas av Ingrid Atterberg, en karaff från Sea i samma serie som jag har lite delar sedan tidigare, samt en Nuutajärvi-skål, Nyppylää (Krokus), formgiven av Saara Hopea.

Jag hade inte laddat in korten från marknaden upptäckte jag, så det kommer ett inlägg till om veteranerna, marknaden och några fler fynd...den gröna glasvasen bland annat! Härligt med nostalgi och kul att se allt gammalt "skräp" som säljs till hugade spekulanter...forts följer!3 kommentarer:

Yvonne sa...

Hej Herr Movarp! Vad roligt att du tittat in hos mig. Blir så glad när jag hittar fler och fler i bloggvärlden med samma intresse som mig :)

Vilka fynd du gör! Här uppe i norrland är det lite tunt på loppisfronten tyvärr. Men de som finns är flitigt besökta.

Jag länkar till din blogg från min.
På återseende!

anna sa...

Att lära sig mer om glas får bli nästa sommars projekt känner jag :) Har precis börjat lära mig om porslin och för min plånboks skull är det nog bäst med ett fokus ;)

Kul med dina Tulavippanfynd! Jag har haft anknytning till Leksand i hela mitt liv, men upptäckte Tulavippan först förra året! Skandalöst med tanke på att jag är loppisintresserad.

Herr Movarp sa...

Yvonne: Jo, det var mer tunnsått med loppisar uppåt märkte jag, brukar du åka ut mot Söråker? Där var det i alla fall massor av loppisar förra sommaren, hittade lite då...

Anna: Ja glas är svårt...jag är novis trots allt, lär mig, massor hela tiden!