söndag 5 juli 2009

Kolorita och lite andra i samma stil

När loppisfia kommenterade mitt fynd av Kolorita-koppar och kanna började jag fundera hur många i samma stil som jag egentligen har. Bilden visa översiktligt koppar, fat och assietter i olika pastellfärger som jag fått tag i under min samlar-tid...det var en del! Man ska också komma ihåg att jag sålt flera stycken av de koppar jag kallar "Linnea" (linneor i relief). Kolorita-tekopparna och kannan är med på bilden, tillsammans med 7 st assietter som jag faktiskt av en slump hittade fredags!

Ingen vet vem som ligger bakom dessa, men faten och assietterna är exakt lika i alla serierna, oftast stämplade Rörstrand, vissa är stämplade Kolorita, dock endast någon enstaka av mina assietter.

Svaret på loppisfias fråga då? Just nu tänker jag behålla tekopparna och kannan, men om någon saknar kaffe- eller tefat så säljer jag några av dem!

6 kommentarer:

loppisfia sa...

Äsch då, jag får försöka jaga ihop en hel servis! Gillar den gula färgen bäst, fast de som drar mot grönt var också fina. Hur länge har du samlat porslin? :>

Herr Movarp sa...

Jaa du, kan det vara 3-4 år...? Man kan inte tro det om man sett det jag har och det som passerat...men så är jag en inbiten loppisbesökare åxå... :-)

Jo, de gula är härliga, det finns fler varianter än de jag visat också!

mumari sa...

Åh så fina. Jag har sökt efter kolorita, men det verkar vara svårt att få tag på.
Jag har två kaffefat från Arabia som heter Sointu som påminner mycket om Kolorita, men även Souintu verkar det vara svårt att hitta!

Erica sa...

Hej!
Kolorita är designad av Hertha Bengtsson (som också gjort Rosmarin och Blå Eld) :-)

Anonym sa...

Hej! Jag googlade efter Kolorita kaffeservis gul och hamnade här. Jag har precis varit med om en mycket tråkig traderaaffär där jag sålde en servis av just detta slag, köparen hittade en gammal spricka i pipen på tekannan och jag köpte tillbaka alltihop med lite extra pengar som plåster på såren.. Hem fick jag tre totalt värdelösa koppar då hon inte packat med emballage. Att fler saker inte hade gått sönder var ett mirakel! Nu är jag på jakt efter tre nya koppar (det är dem som är tekoppar som är lite större).

Är du intresserad av att sälja ett par ur din samling eller är du intresserad av fler delar till din?

Mvh Johanna

Jag nås på:

hanna_t_86@hotmail.com

Monica Lampa sa...

Hejsan! Vad kul att se din samling! Letade efter lite bilder på denna serie, inte det lättaste att hitta. Jag har precis fått en tekanna, gräddkanna och ett fat som är något större än ett kaffefat fast utan kopprelif av just Rörstrands Colorita. Hade ingen aning om att det fanns en kaffekanna också. Attans vad fina tekopparna är. Synd att de är så svåra att få tag på. / Monica