tisdag 7 september 2010

Ingen måtta på Mazetti

Jag gjorde ett roligt fynd häromdagen, när jag besökt en loppis och stod i kassan för att betala, kom en av damerna som jobbar där fram med två såna gamla Mazetti-burkar, såna runda fina från 50-60-talet (måste vara efter att Olle Eksell kommit med Mazetti-ögonen i mitten av 50-talet) som hon visade mig och den andra damen som stod i kassan. Hon sa att hon hittat en låda med massa såna burkar och jag nappade direkt på detta, så jag följde med henne och hämtade resten, 8 st blev det totalt…vad ska man nu ha så många burkar till säger ni..!? Mycket praktiskt att ha grejer i, dvs om man får plats med själva burken i hyllan…ja, är det någon som är intresserad så kan jag väl avyttra en eller annan…:-)

Alla som ställt frågan och är intresserade av burkarna, jag kan visst tänka mig att sälja, mejla mig på porslinsbloggen (at) gmail.com och ge mig ett schysst bud så löser det sig!



Den ena burken hade prislappen kvar från butiken, 4.60 kostade den vilket borde betyda 1960-talet i prisläget eller vad tror ni?


Mazettiögonen ritade Olle Eksell 1956. Han gick ur tiden 2007. Detta är dock Mazettis justerade ögon som ni ser om ni tittar på nästa bild!


Dessa två burkar är lite olika, till vänster ser ni ögonen som Olle Eksell formgav dem 1956. På den högra bilden ser ni att pupillerna är lite större och varmare, Mazetti ändrade ögonen efter ca 1,5 år då man man ansåg att de första såg lite kalla ut...Olle Eksell hade inte godkänt detta!

11 kommentarer:

Danjel sa...

Grattis! De ser ut att vara i utmärkt skick :) Ofta är de man ser lite slitna... min är t.ex solblekt på ena sidan, måste tänka på att ställa den fina sidan framåt ;)

Har du sett min Vineta undran föresten? Under Vineta rubriken...

Herr Movarp sa...

Var finns rubriken någonstans? Är det på ett forum eller?

Linda sa...

Wow, supersnygga!
Jag skulle gärna köpa en om du känner att du inte har plats för alla. :)

Danjel sa...

Nej, här i din blogg :)

Herr Movarp sa...

Aha, var det den med ett 27 cm stort fat? I så fall är svaret ja, jag har tom haft ett sånt grönt som jag sålde för några år sen när jag rensade bort det mesta Vineta som jag hade. Jag har även sett ett flervånings- kakfat som hade två fat med kant, varav det största måste ha varit minst 27 cm, kanske större!

precis en sån sa...

Köper gärna av dig om de är till salu!

Danjel sa...

Just det! Ah roligt att veta att det antagligen är den största modellen. Man undrar hur många delar det finns... Kakfatet verkade ju praktiskt! :)

Herr Movarp sa...

Danjel: Ja, jag ångrar att jag inte köpte det, hade för lite pengar, och orkade inte åka och ta ut mer...det var fint kan jag säga!

Alla som är intresserade av burkarna, jag kan visst tänka mig att sälja, mejla mig på porslinsbloggen (at) gmail.com och ge mig ett schysst bud!

Eli sa...

Snacka om fynd! Ett helt gäng! Jag har själv en på landet, förvarar Oboy i den. Har burkarna de stickande originalögonen eller de mjukare ögonen? De reviderade Eksells logga för att ögonen såg för hotfulla ut. (Har skirvit om det på min blogg, sök på mazetti).

Herr Movarp sa...

Eli: Både och ser jag nu...kul! Då har jag minst en riktigt gammal burk från 1956-57 och sen några senare! Färgen på loggan är lite olika med vissa är ljusare bruna och vissa mörkare!

Susanna sa...

Vilket fantastiskt roligt fynd! Jag har två olika Mazetti-burkar. En gammal variant med de tidigare ögonen och en sådan som du har här. Men nu blir jag nyfiken på vilken variant av ögonen jag har. Med största säkerhet den "nya" varianten.. Måste kolla!