torsdag 27 maj 2010

Inte de vanliga loppisfyndet!

Igår besökte jag ju Erikshjälpen, men hittade inte så mycket egentligen, några glas och krukor till billigt pris, men efter jobbet åkte jag förbi Sandviken vilket var lyckat!

Jag fyndade en liten röd glasskål som troligen är en Marimekko-skål, i så fall är den gammal. Dessa fanns ju redan på 1960-talet vad jag vet...Hittade även en UE-skål av Mari Simmulson, "Etna" nr 4531. Yvonne har en vas i samma serie som hon visade här.Nåja, dessa fynd i all ära, nu börjar det skojiga! På samma ställe som jag köpte den röda skålen hittade jag tre klädesplagg, nyligen uppackade och inte upphängda i hyllan, take a look säger jag bara... Mina modeller visar retro mot samma bakgrund som proffsen fotade tidigare, vad tycks? :-)
Dagens stora fynd då? Jo, denna typ av högtalare har jag letat länge efter till bra pris och äntligen dök det upp!

Två stycken riktiga kanon-högtalare från SONAB sk. Carlsson-boxar, modell OA 14R! De måste naturligtvis renoveras, men jag gav ju inte många kronor för dem, så den kostnaden tar jag. Troligen är det inte heller alltför mycket att renovera, sen ska jag njuta av bra musik strömmande ur dem! Hurra säger jag, tack ska ni ha!

19 kommentarer:

PrylAnna sa...

Min mamma har ett par sånna högtalare. De är dock inte högtalare längre utan blom-lådor...

Herr Movarp sa...

PrylAnna: Ja, då har hon varit lite vårdslös kan jag säga...vet du vad ett par renoverade sådana kan kosta? mellan 4-6000 kr i runda slängar...riktiga proffshögtalare!

Hon råkar inte ha kvar innanmätet, framförallt högtalarelementen, specifikt de små diskanterna? Jag skulle behöva några såna eftersom två var trasiga...

Yvonne sa...

Å Etna fatet var ju supersnyggt!

Lybtar sa...

Jättegrattis till fynden. Speciellt högtalarna.

Ja, dina modeller ser onekligen nöjda ut :)

LOPPISTAN sa...

Marimekkoskålen var ju fantastisk - du har verkligen öga för fynd!

Kan ju passa på att berätta att din blogg finns nämnd i senaste numret av Sköna Hem, Nr6, som en inspirations-blogg för 50-tals keramik (tillsammans med bla Uppsala Ekebysamlarna). Tänkte det kunde vara kul att veta om du inte redan sett det :)

Randiga Tråden sa...

Tyckte bäst om dina tre modeller.
Den röda marimekko skålen har jag också den är så vacker.

Libby sa...

60-talsplaggen är underbara - och mannekängerna fantastiska! :-)

Carina sa...

Fantastiska kläder på superfina modeller! Blev väldigt förtjust i glasen!

Cicci sa...

Nu kanske du blir besviken, men de där glasen fanns för några månader sedan att fynda för 12,50 kr på ICA Maxi! (; Men riktigt söta är det, jag har själv likadana. Marimekkoskålen är ljuvlig!

Herr Movarp sa...

Yvonne: Jepp, helt felfritt också, vilket ju är ovanligt för loppisfynd!
Lybtar: Jepp, dom var nöjda, dock var vuxenmodellen inte helt nöjd med den fina bilden på henne :-)
Smultronhjärta: Kul att det var en Marimekko! Extra kul att man finns med i Sköna hem, ska kolla in den i butiken!
Libby: Om!!!
Carina: Visst var det en fin kombination! Glasen var tuffa, inte gamla men tuffa!
Cicci: Nej, jag visste redan att dom inte var gamla, å andra sidan fyndade jag ändå, gav 30 kr för alla :-) Tanken var att ha lite roliga barnglas som alla kan använda istället för att tvingas använda Blixten McQueen-glas som min 4-åring vill...

Frida/Trendenser.se sa...

Hej, fick tips om dig via en bloggläsare. Är på jakt efter Ostindias äggkoppar. Har du några tips tro?

http://trendenser.se/2010/may/kopes-ostindias-aggkoppar.html

Anna sa...

Åh, den röda Marimekkoskålen är ju den finaste, de använder tydligen guld för att få fram den fina färgen. Därför är den alltid dyrast :)
Mamma & pappa har likadana högtalare, men de står bara i garaget och skräpar. Pappa brukar dock prata om hur bra de är :)

Per sa...

Riktigt avis på dina högtalare! Jag har en sonab s 85 skivspelare som jag verkligen kan rekomendera om du vill ha en matchande spelare, riktigt trevlig och den brukar gå att hitta för några hundringar bara.

Gila sa...

Glasen och kläderna var de fynd jag gillade bäst! Trevlig loppishelg!

Herr Movarp sa...

Anna: Då övertalar du din far om att jag behöver dom bättre om han ändå inte tänkt använda dem :-)

Per: Ja, en sån kunde jag tänka mig, dock behöver jag en först en förstärkare eller reciever med låg uteffekt till dem...gärna en Sonab eller liknande!

Anna sa...

Han vill nog tyvärr inte bli av med dem. Han har väl nån dröm om att använda dem i framtiden...när han ska damma av vinylspelaren som också står undangömd :)

PrylAnna sa...

De kom från min morbror och jag tror att han plockade ut innanmätet. Vet inte vad han gjorde med det. Mor min är nöjd i alla fall... och letar som en gelning efter nya på loppis så att hon kan få fler blomlådor (och jag lovar... ska se till att de inte går samma öde till mötes isåfall.

Linda sa...

han som jag står tillsammans med på hyreskontraktet har faktiskt snickrat ihop ett par liknande högtalare. skippa texten om du inte är dödligt tekniksugen, och titta istället på bilderna. både jag och han är nöjda. kul med nåt hemmasnickrat i gammal stil.
- http://jdog.se/blog/ -

Therese sa...

hejhej hittade just din fina blogg. mycket fint att titta på och rolig läsning :) nu kanske jag gör dig lite besviken, men jag är rätt säker på att skålen inte är en äkta marimekko...anledningen till att jag blir lite fundersam är foten. den äkta marimekkoskålen har en smalare fot, medan den väldigt, väldigt lika kopian har en bredare fot (precis som den på bilden har). här hittade jag någon som hade jämfört dem på bild http://www.styleroom.se/image/scaled/normal/4hxx/1/59308-marimekko.jpg

fast vem bryr sig egentligen, de är ju jättefina oavsett om de är äkta eller inte :) (själv har jag en grön liten rackare, himla fint med grönt glas) man ska ju köpa det man tycker är fint oavsett vad det är för något! men det kan ju vara kul att veta hur man ser skillnad! :)