lördag 8 maj 2010

Elsborg - en loppisoasEn dag på Elsborg = loppisfynd!

Jag började rundan på Timmervägens loppis, där köpte jag en Åseda-vas i grönt och två Rörstrandskoppar "Cuba" i RH-modell, likadana som jag har sen tidigare. Utanför loppisen köpte jag en ISI ishink.När jag sedan traskade ner till Elsborg blev första stopp hos en barnfamilj som gjorde en rensning, riktigt trevlig start!

Denna fåtöljen matchar en liknande som vi har hemma, 50 spänn var väl schysst?
Utöver detta blev det en "arbetsbänk" med en massa verktyg till lilleman och en Sacco-säck till dottern, ingen av delarna med på bild.Jag stannade på några ställen utan lycka, men sen slog jag till hos en familj som rensade grejer ur lådor som dom haft stående länge. Jag köpte en liten blå glaskanna som är från Åfors, 1960-tal, formgiven av Bertil Vallien, ett litet UE-fat "Trio" av Hjördis Oldfors och en vas som jag tror är från Gullaskruf, en Percyvas.
Hos en dam köpte jag två originalförpackningar med skålar och assietter från Rihimäki, design Aino Alto och ett litet Iittala-snapsglas "Paadar". Nästa stopp blev det en ISI-vas, petrolblå!
En dam och en herre sålde delar i Rörstrands Taverna några uppläggningsfat, en tillbringare och en såskanna, men nästan alla delarna var i risigt skick, utom just det största uppläggningsfatet, så jag slog till!Jag köpte en väldigt fin lampa, vilket nog var största fyndet under förmiddagen! En 50-talslampa med tre kupor med tunna linjer. Perfekt skick var den och priset var det inte mycket att snacka om!Vad gick kalaset på då?

Om man räknar bort barnens prylar så blev det ca 500 kr för rubbet!

9 kommentarer:

La luz del norte sa...

Fantastisk lampe!!! Og fåtöljen - helt super. Vi har en lignende i sort etter min bestemor. Jeg elsker rødt så jeg skulle gjerne hatt en sånn!

Grattis med fynden - og jeg synes du fikk alt dette til en meget billig penge!

Ha en fin søndag!

hilsen Solrosa

Randiga Tråden sa...

fåtöljen så fin och så mycket annat fint.

Clinen sa...

Vilken underbar lampa! Jag älskar de sneda glakåporna med svarta tunna ränder. Jag gillar både modellerna som går uppåt (som din gör) och de som pekar neråt. Det är något riktigt vacker med dem!

Anonym sa...

Vilken otrolig skillnad mot min runda igår! På sin höjd såg jag två fula tyska vaser med nagg. Och senare såg jag faktiskt ett sådant Trio fat som du köpte. Det var knappast i toppskick och säljaren ville ha 150 kr - gick inte att pruta en krona. Det fick stå kvar.

/JJ

Anna sa...

Oj vilken fyndardag! Jättefin lampa!

cjf sa...

Kul grejer! Inte Percy/Gullaskruf dock, utan Gunnar Ander för Lindshammar.

Anonym sa...

Lite grand måste jag nog säga att jag avundas dig som kunde gå på loppisrunda i världsarvet - jag stog å sålde ,med ett antal till, på Dansstudion och dit hittade visst inte de kringströvande. Nåja, jag fick ta hem några lådor men jag får väl se om det blir att stå framöver vid Rusta åxå.
Ditt Taverna-fat hade jag nog köpt:) Ska komplettera
min egen servis fast det går långsamt,,,

Ken i Falun

Carina sa...

Oj vilken härlig loppisrunda, blir lite avundsjuk... =)

The StarChief sa...

Priset var ju helt ok.
Det är alltid upp och ner.
Har en likadan lampa men helt andra kupor varav min ena dotter har spräckt en.Men denna lampa är skitsnygg
Köpte en snygg vas som komplement till våra fat men jag vet inte vad det är. Om du har vägarna förbi min blogg så kan du väl ge mig en hint