onsdag 14 april 2010

En massa dubletter...kan man ha mer än 5 teserviser?

Jag har sådär en 5 st teserviser med minst 6 koppar i varje, och sen har jag samlat på mig en massa enstaka koppar som ni sett på min samlingssida. Ofta när man köper te- och kaffekoppar så är det fler än den enda som jag vill ha, då blir det extra koppar över som jag byter bort eller i "värsta fall" säljer vidare.

Just nu ser mitt "lager" ut som följer, vissa grejer är redan tingade, andra skulle jag vilja komplettera med fat för att få kompletta. Jag är väl iofs inte omöjlig om någon skulle vilja få tag i några av dessa även om de inte är kompletta, det är alltid värt att pröva!

Jag söker fat till framför allt Gefle-koppar i dessa modeller, alla färger och både kaffe- och testorlekar är intressanta, inte bara de som finns på bilden! Enfärgade blå tefat är det som jag har haft svårast att hitta, så det efterlyser jag verkligen!

Kolla gärna med släkt, vänner och bekanta, någon sitter säkert med Gefle-porslin som de egentligen vill bli av med ;-)
16 kommentarer:

Lybtar sa...

Ja, den frågan har vi också ställt oss. Hur mycket kan man egentligen samla på?
Vi köpt sådant som vi inte samlar på också, och på något vis blir det nån form av smygsamling tills man har hela serien.

Vi har diskuterat här hemma om man inte skulle kunna ha en pryl-bytardag, men Helena ratade idén direkt och jag kan väl i efterhand hålla med om att det kanske hade varit svårt att genomföra.

Vi har bl a två UE koppar, utan fat, som vi inte vet om vi vill ha.

Ella sa...

Står två stycken av de svart-vitmönstrade (med bladliknande mönster) på erikshjälpen här i malmö, fast de är i blått och med fat. De kostar dock 295 kronor styck, så jag gissar att du inte är intresserad. :)

Anonym sa...

Hej där! Kan sitta på endel gröna gefle fat, har för mig att det är till kaffekoppar men har inte full koll på allt udda porslin i gömmorna. Återkommer när jag har kollat upp... //Webrik

Herr Movarp sa...

Lybtar: Jag känner igen det där, man tycker nåt är fint, men samlar inte, ändå blir det en samling innan man MÖJLIGEN ser till att bli av med det. Jag har inte kommit så långt... :-)

Jag tycker inte alls det är en dum idé med bytardag, kanske man skulle slänga fram som en idé i "blogg-communityn"...frågan är väl bara var man ska hålla till, det är ju ganska stora avstånd mellan folk. Men gör man det till en stor grej, med lite annat runtomkring kan det ju vara värt att åka i alla fall!

Ella: "Lillemor" heter den du menar. Den finns även i blått ocg rött. Saknar faktiskt en tekopp i blått och skull ekunna tänka mig att byta mot en svart eller något annat kanske...jag skulle dock inte köpa dessa för 295 kr/st, de pengarna lägger jag på något som är mer sällsynt, men det är sällan man hittar sånt!

Webbrik: Om det är de Smaragdgröna har även jag travar av de tefaten och även kaffefat. Om det är fat i samma modell, men mer grönbruna, lite spräckliga, så saknar jag kaffefat till några koppar! Den glasyren heter Skimra.

Charlie sa...

hej du, du som vet mkt kanske kan hjälpa mig, vet du vad det här är för nåt http://www.antikviteter.net/cgi-bin/discus/discus.cgi

Charlie sa...

fel länk förstås
http://www.antikviteter.net/antikprat/messages/13470/346776.jpg och här
http://www.antikviteter.net/antikprat/messages/13470/346777.jpg

Lybtar sa...

Ja, det är stora avstånd emellan oss bloggare....men vad tror du om man skulle göra det via nätet?
Man lägger ut det man vill byta själv, och samtidigt ser över vad andra har och vill byta.
Sedan är det upp till var och en att ta kontakt och komma överrens om frakt mm.?
Det är så klart inte lika trevligt.

Susanna sa...

Jag har också tänkt flera gånger att man borde kunna styra upp någon slags bytesregister typ. Där folk kan lägga in sådant de "tröttnat på" å så kan man byta med varandra. Eller en bytardag för all del.

Jag har massor av Lillemor-fat för kaffekopp. Är det kaffe- eller tekoppar du har där på bilden?

Herr Movarp sa...

Lybtar: Jag byter över nätet en hel del, men visst vore det kul att göra det i verkligheten med, då hinner man ju snacka lite med, vilket vore kul! Har ni en lista med bytesgrejer får ni gärna mejla mig :-)

Charlie: Vasen är nog svensk, har forskat på dessa, men ingen har kunnat hitta ursprunget, inte ens med de som är etikettmärkta "Glory". Troligen tillverkade på uppdrag åt någon återförsäljare. Jag har en vas och ett fat i samma stil.

Susanna: Jag har tekoppar... typiskt va? Jag skulle gärna ha en kaffekopp med...om du har nån sån förstås!

Sabine sa...

Jag tycker lite att 5 téserviser borde vara ett minimum :)

Lybtar sa...

For the record, vi vill visst ha våra två Smide koppar utan fat. Oavsett vad Ramon tror/tänker/tycker. Så därför har jag nu köpt in 3 koppar med fat. Vilka av alla koppar på bilden är det du inte vill ha kvar? Jag vill ha alla.
Så nu har jag paxat dom. :)

Lybtar sa...

Japp....där fick jag på moppo.
/Ramon

Susanna sa...

Kanske kunde man byta en tekopp utan fat mot en kaffekopp med fat och kanske extrafat? Fast du kanske vill ha kvar alla dina tekoppar? Jag skulle annars gärna vilja ha en :-)

Herr Movarp sa...

Susanna: Vi kan säkert hitta en lösning! Mina tekoppar har troligen fått fat snart, ett glädjande besked idag från en dam jag träffade är att hon har flera extra fat, troligen till alla kopparna! Någon slags byte kan jag dock tänka mig i alla fall...vi får se hur det går! Jag vill gärna ha en svart Lillemor-kaffekopp eftersom jag inte har nån sådan!

Susanna sa...

Det är just svarta jag har, med extra svarta fat. Och jag skulle som sagt gärna vilja ha en tekopp. Så om du kan tänka dig ett byte vore det ju fint. Det blir ju en liten värdeminskning för dig så jag kanske kan slänga in något annat om jag kan tänkas ha något du vill ha :-)
Jag samlar ju på te- och kaffefat.. kanske saknar du något annat jag har?

Herr Movarp sa...

Lybtar: Ska kolla om jag har kvar några såna fat, tvivlar men man vet aldrig. De koppar som inte är paxade är: 4 st tekoppar Etta (med blå breda ränder, saknar fat), 4 st Balkong tekoppar med fat och sen troligen 3 st Lillemor tekoppar MED FAT (ja, jag kommer troligen få tag i fat!), 1 st Röd Prick kaffekopp med fat. De två Fortuna (blå och gul) måste jag kolla i mina lådor hur det står till med fat för dessa, jag vill ju helst ha fat innan jag säljer, det är ju svårt att hitta tom med mina källor :-) Hör av dig om du vill köpa nåt!