onsdag 7 mars 2012

Koppsamlingar...

...har jag ju några stycken! Det är lite roligt att man fortfarande kan hitta nya dekorer bland de modeller som jag valt at samla på!

När jag var upp på vinden förra helgen för att hämta kannor till fotograferingen så tog jag ner en låda med Rörstrandskoppar för att kolla av vilka jag hade och om jag hade några dubbletter. Jag passade på att ta några bilder av skönheterna.

Kopparna är av modell DM av Hertha Bengtsson från 1954 och en senare variant av den med modifierat handtag och fat.
Bakifrån, från vänster ser ni:
Top
Gille
Fenix (underst)
Tango (överst, dekor, Hertha Bengtsson)
Anemon (tekopp)
Sippa (dekor Marianne Westman)
Kadett (dekor Hertha Bengtsson)
Delikat
Venezia (dekor Hertha Bengtsson)
Curtis
Pi, brun
Victoria
Matilda

En kopp saknas på bilderna (Eden, dekor Sigrid Richter), den hamnade på nästa set med koppbilder som jag visar senare i veckan!

Som ni ser så saknas fortfarande fat till en del av kopparna, även om jag fått ihop en del sedan jag gick igenom samlingen senast. Fat med en svart ring, alternativt fat helt i svart i den äldre modellen med tvära kanter vill jag verkligen hitta, så har ni såna över så köper jag gärna! Koppen Pi sk ha ett annat fat, helt brunt. Matilda ska ha ett fat med brett grått band.

16 kommentarer:

Backtobasic sa...

Vilket kaffekalas du kan ha !!!

Herr Movarp sa...

Jepp, jag kan bjuda många om jag plockar fram allt. Nångång ska jag räkna alla, men det är nog 3-400 st koppar i samlingen :-)

Maria sa...

En imponerande samling och nu har jag sett min nya favorit som jag ska börja samla på Top/Rörstrand. Toppen! (du skulle kunna ha en blogg som 1000 vaser men istället 1000 koppar)

Gila sa...

Alltså...vad har du INTE...en fantastisk samling!!! :-)

Randiga Tråden sa...

Så avis jag blir på alla dina vackra koppar, de är så vackra.

La mômes Old fashioned sa...

Riktigt tjusigt att ha samma modell men med så många olika dekorer!

ordningsfrun sa...

Underbara koppar! Jag fastnade för Delikat. Den är väldigt lik en serie porslin jag har två delar av som heter Manjana. Vet du vem som designat Delikat?

Herr Movarp sa...

Nope, men den är fin! Jag har nog inte sett Manjana, ska Googla den!

Allt det gamla goda sa...

mums, vilken fröjd för ögat! min favorit är "curtis" som jag aldrig sett i verkligheten, tyvärr.

Fröken Embretsén sa...

Så roligt att få se din koppsamling! Fler biler på koppar önskar gärna, eftersom jag är en rätt stor koppgaling själv! /Elisabeth

www.pil-lena.blogspot.com sa...

Hej vad trevligt att hitta hit .
Funderar på om du har nån utställning och var du finns i länet.
Mycket roligt att få ta del av dessa koppar och ja flera av dom har man fikat i nån gång hos vänner och släktingar.Jag har nån bild på bloggen av min favoritkopp som jag hittade på en auktion i Gagnef på 80-talet.Har aldrig lyckats hitta nåt mer i den serien sen.Jag har lagt mig som följare och tar med dig i min blogglista så klart.Lena

Herr Movarp sa...

Ja, jag har ju några stycken koppar som jag sa, precis som ni andra har jag ju också favoriter bland de olika dekorerna. Curtis är ju fin, de hör till favoriterna bland dessa Rörstrandskoppar!

Fler bilder på koppar kommer under veckan!

Jag har tyvärr ingen utställning, har tänkt på det många gånger, men har inte haft tid att ta tag i det! Det vore ju kul om fler kunde få ta del av det fina jag har.

agNeta sa...

...Fantastiskt ögongodis!...

Otilia sa...

Åh, vad jag älskar tekoppar. Hade jag inte varit fattig student (dessutom med kvadratmeterbrist i köksskåpen) hade jag skaffat mig fler. Nu får jag nöja mig med att vara avundsjuk på dina samlingar...

Följer din blogg med stort nöje!

Frida - fridasbetraktelser sa...

Wow! Din samling är helt fantastisk!

ZapZap sa...

Hej!
Håller inte med dig om faten till Pi.
Jag är rätt säker på att du visar upp rätt fat till koppen. En ngt ljusare brun där man kan skönja penseldraget, ljusare än ex. Anemon eller Solöga. Har själv köpt flera koppar med dessa fat och jag bor ju nära Rörstrands mecca...