torsdag 13 maj 2010

Samlingar som växer!

Jag har kompletterat lite i några serier, några av de nya delarna är loppisfynd, andra är fynd från Tradera. Så hör kan det se ut:

Denna serien heter Eritea och kommer från Upsala-Ekeby, formgivare är Mari Simmulson. Den nya vasen är den flaskliknande till vänster, den är ett loppisfynd från Erikshjälpen i Gävle. Jag gav inte så mycket för den, men den har lite mikronaggar i kanten, så den vill jag byta ut när jag får möjlighet!Nästa serie är också UE, närmare bestämt Hjördis Oldfors! Jag hade det stora kruset sedan tidigare, men har köpt vaserna nyligen på Tradera för ganska små pengar. Det visade sig dock att de inte var perfekta utan har också de mindre nagg i underkant, synd att folk är så dåliga att beskriva sakerna...De två följande serierna är Gefle-serier, den första har modellnummer M och finns i många olika färger, den lilla blå skålen är en M12 och glasyren heter Lagun, fatet heter M10 och glasyren heter Rubin. Formgivaren är Lillemor Mannerheim.Det finns som sagt många olika delar i serien och många färger, med dyker det upp grejer till rätt pris så köper jag delar som inte är skadade! Skålen hittade jag på Myrorna i Gävle, fatet köpte jag på Tradera!

Sista serien är den sköna "Briljant" av Eugen Trost, Astra-glasyr med gulddekor. Jag hade ganska många delar innan jag nyligen köpte de två ljusstakarna i toppskick på Tradera, ett verkligt fynd! Det finns fler delar i serien och har någon av mina läsare delar som jag saknar, är jag intresserad, dock måste priset vara rimligt, eller så byter vi mot nåt annat fint i mina samlingar!

8 kommentarer:

Upsala-Ekeby samlarna sa...

Missade att gratta till 50.000 inlägg, så jag gör det nu istället.
GRATTIS! Det är dig väl unt.

Eritea har växt på mig. Men så är jag till viss del ett chamotte-freak också. Fina!

Ska visa mina vinröda Oldforsare på bloggen snart. Fina!

Mvh Kent

Anonym sa...

Trost har återanvänt zebradekoren ser jag.

/JJ

TUSEN VASER sa...

JAG ÄR LITE SEN MED GRATULATIONERNA, but here they come... Hurra! Fantasiskt att så många besökt din sida, vilken bekräftelse på att du är på rätt spår!

Libby sa...

Kul att se samlingar. De där med guld var tjusiga!

Herr Movarp sa...

Kent: Tack! Första gången jag köpte en Eritea föll jag för det ganska enkla mönstret och chamotten, sen växer serien på en som du säger. Det finns ju inte så många delar så den är snart komplett! Jag ser fram emot de röda Oldforsarna!
JJ: Jepp, och Astra med. Som prydnadsserie passar den bra till Astra som ju också har lila i dekoren och assietter och kannor i lila glasyr!
Cinna: Tack!
Libby: Ja, visst är dom! Just att dom är lila med guld är kanske lite kitschigt, men jag älskar dom trots det :-)

Anna sa...

Oj, vad fina Hjördis Oldfors vaserna är! Du skulle gentligen ha mitt mindre krus också till din samling, men det är i ganska taskigt skick. Har en spricka och nån eller några nagg...

Lybtar sa...

Hjördis serien är skitsnygg!

Carina sa...

Fatet av Mannerheim har jag i grönt, vet du vad det heter?