torsdag 23 september 2010

Vissa skördar bär och svamp, men inte jag...

Jag borde ta mig ut i skogen istället för att ständigt loppa loss, men medge, det är ganska kul att se allt "skrot" som finns där ute, färdigt att skördas... :-)

Nu var det några dagar sen sist jag visade några fynd om man undantar gårdagens vas som ju egentligen hör till dagens inlägg...nåväl här kommer lite bilder och kanske en eller annan beskrivande text!


Två ljusstakar Rengas (Ringar) från Rihimäki (Tamara Aladin), en glasburk, några Vineta-coasters, och en liten röd (Reijmyre)vas
En trave gröna Vineta-assietter, 4 st små ISI-glas, ett par tyska solglasögon, en gips-negress, tre roliga glas (har sett dem förr men var???), fyra små treklöver-assietter från UE, en totalhäftig Rörstrandsvas "Fasett" av Vilhems Bjerke-Pedersen och en minst lika tuff glaspryl, vad är detta för "svamp" som tronar längst bak i bilden mina vänner..? Edit: Det är en variant på de s.k. klothepparna som kallas "Träd", Gullaskruf är glasbruket och formgivaren är Kjell Blomberg, 1971! tack cjf!


Har ni fått nog..? Nä, tänkte väl det...:-)


En emaljgryta från Arabia, Finel, tametusan i nyskick! Den kan aldrig ha använts! Kolla in det tuffa motivet!


Ett gäng stora vinglas från Iittala, "Kekkerit" heter serien, vilket betyder "Kalas" enligt Google. Det är tur att den översättaren finns, min finska är annars ganska tunn...rödvinsglas är det nog och en liten dessert/coupeskål!


Tjusigt glas av Erik Höglund! Jag har fler delar i denna koboltblå färg, kul!


Slutligen så har min "mjukglass" nu runnit ut på bordet, så här kan den se ut efter några timmar :-)) Skämt åsido, lite kul var det att hitta en matchande skål till vasen som jag visade tidigare!

11 kommentarer:

form55 sa...

Den mystiska glasprylen - kan det vara en vas som behöver en ställning för att kunna stå stadigt?

Anna sa...

Som alltid är jag imponerad av dina fynd. Men, jag kan inte hjälpa att undra var tusan du gör av alla grejer du samlar på dig? Säljer du vidare eller har du byggt särskilt hus att förvara alla grejer i? :)

Sara sa...

jag antar att du vet att ljusstakarna är Tamara Aladins "Rengas" (ringar)? :) eller ja, jag kan inte avgöra om de är äkta eller inte. men oavsett vilket så är de fina :)

Re-dizain sa...

Men hjälp!!!Jag blir så impad och sugen på att fynda men har inte varit på en riktig loppisrunda på evigheter!!
Glasen har jag också sett, är dom reijmyre?

Herr Movarp sa...

JJ: Jag har sett den förr, men kommer inte ihåg var...troligen PES!
KG: Jag får inte plats själv... :-), nej det är trångt kan jag säga (ändå bor vi på 250 m2), jag har inte hunnit röja som jag vill pga renoveringar, när jag säljer är jag mer eller mindre desperat, nu har jag kommit till en ny nivå eftersom jag inte ens hunnit sälja...suck, ska göra det snart, dessutom packa undan massor...på den nyisolerade vinden!
Sara: Nej, tack för informationen, jag kom på att jag sett dem tidigare på Retroforum nu när du sa namnet :-)
Re-Diz: Tror inte det, har för mig att jag sett likadana med Orrefors-etikett, men jag är inte säker...

Clinen sa...

Roliga fynd! =) Fick du mitt mail förresten?

cjf sa...

Nog har du sett den mystiska prylen förr, det är en variant på hepparna som kallas "Träd". Gullaskruf och Kjell Blomberg alltså. Stilig sak, och ska du sälja den har du åtminstone en spekulant här, saknar den färgen... ;)

Christin sa...

Det är så kul att se alla dina köp så för min del får du gärna fortsätta gå på loppis istället för ut i skogen.

Maria K sa...

Hej, mailade dig bilder på mina assietter förut, känner du igen dem?
Hälsningar Maria.

Retrolux sa...

Ropade in en likadan Höglund miniatyr på auktion här om veckan. Inte första gången vi gillar lika.

Anonym sa...

Och vilken hjälp du varit, sökte på Erik höglund då jag hittat ett par små glasljustakar som påminde om hans alster men efter en stunds sökande så kom jag hit och du har redan all information som jag sökte för det var Två ljusstakar Rengas (Ringar) från Rihimäki (Tamara Aladin) precis likadana som dina, kul! och nu får du ligga bland favoriter här hos mig!