tisdag 5 maj 2009

10 steg från min dörr

Jag hann aldrig fota och lägga ut något till utmaningen 10 steg från min dörr, så det får bli nu istället! Här hos Libby hittar du utmaningen!

Jag tog först ett steg från ut på baksidan huset och vad ser man så...jo en gammal järntrapp med räcke från 1950-talet, en likadan finns på framsidan. Dessa kommer från renoveringen på 1950-talet då en hel del gjordes om i den tidens stil och ideal!

Fortsatt jag ut till vårt förråd så hittade jag genast den gamla köksbänken helt i plåt, ursprungligen ett av de första Trinett-köken med kokplattor inbyggt i diskbänksskivan. Vi rev ut köket för en större renovering förra året, men jag har sparat det mesta av inredningen, tyvärr åkte den trasiga spisplattan och ugnen eftersom vi inte ska använda den gamla köksbänken i plåt mer. Den fick istället bli grunden till en arbetsbänk, på så sätt bevarar jag den! Träskåpen ska återanvändas i inredningen i köket på övervåningen så småningom!

När jag sedan gick in igen kom jag att tänka på den gamla kakelugnen som byggdes om till öppen spis på 1950-talet. Vi har inte kunnat använda den förrän nu eftersom kanalerna har varit otäta, men nu blir det elda av!

3 kommentarer:

Sabine sa...

Vilken underbar kakelugn!

Herr Movarp sa...

Ja visst är den fin! Tyvärr är det man ser det enda som är kvar av den, det går ju inte heller att återskapa om man inte vet hur den såg ut! Visst är det lite charmigt att den blivit omgjord, men nog hade jag föredragit den som "riktig" kakelugn istället för öppen spis!

Libby sa...

Tjusig trappa!