måndag 18 maj 2009

Liten runda i Göteborg

Det blev inte så mycket tid till loppis eller antikaffärer under fredagen och lördagen i Göteborg, men några stopp blev det trots allt!
Jag gick med några arbetskamrater mot Haga för att se bebyggelsen bl.a., men även för att stoppa till lite på någon intressant affär. Första stället var en antikgalleria med flera butiker, priserna var typiska för antikbutiker, dock kunde man fynda om man ville, allt handlar om kunskap. Jag avstod från att köpa två runda 50-talsfat från AWF, Arnold Wigelands Fabrikker i Norge, priserna var okej tyckte jag med tanke på att de är ganska fina! Jag ångrar nästan lite att jag inte köpte en skål från Stavanger Flint (norskt) från 50-talet, designad av Inger Waage, mycket fina grejer, men precis som de första ganska okända i Sverige. Jag har själv en barnservis av henne som jag fyndade för en tjuga på loppis i Falun. Nästa stopp var Myrorna, här fanns en del faktiskt, men priserna är något höga tycker jag...dock kunde man fynda 3 st Gefle-assietter "Blad" av Berit Ternell för 15 kr, avstod faktiskt detta med...inte likt mig, men man kan ju inte köpa allt!

Vi gick sedan genom Haga mot Masthugget, Andra långgatan mm, där stötte vi på butiken "Plastac" med massa intressant i fönstret, tyvärr var den stängd precis den fredagen...är inte det typiskt??? Vi hann inte med fler besök på fredagen utan gick sedan mot Universeum där vi blev guidade och åt en trevlig middag ner i akvariemiljön, fiskar som simmade i bakgrunden, helt underbart!

På lördagen var det sedan dags att åka hem. Vi bodde på hotell Barken Viking och då detta var mycket nära loppisen Holmens marknad passade jag på att utnyttja tipset som jag fått via Retroforum! Jag fyndade väl inte så mycket, en stor glaskanna, det enda inköpet jag gjorde på resan.

Här kommer några miljöbilder, först Myrorna, sedan Holmen och min glaskanna!

4 kommentarer:

Mimi sa...

Glaskannan var urläcker. Den skulle bra kunna vara designad av Nanny Still en fantastisk finländsk glaskonstnär som faktiskt avled förra veckan i hög ålder.

UpsalaEkeby sa...

Kul att du hittade något, trots ont om tid!! Får ändå säga att du hann med rätt många loppisar på din lilla tur!

Kul med lite miljöbilder! Är ju alltid tvungen att titta noga på bilden och se ifall det står ett fynd som någon missat :)

Herr Movarp sa...

Hahaha...ja, jag vet hur det känns, man kollar alltid efter fynd! Det var inte så mycket folk, men rusning trots det, så risken att något riktigt bra fanns kvar efter oss var väl liten...

Jag såg en del annat kul med, bl.a. en större Orrefors Fuga i rött glas, men den var lite dyr för mig annars är dom ju fina! Det var mest glas som man kunde hittat i lördags och en liten fin trekantig pall, men jag orkade inte släpa den på tåget...den försvann 5 minuter efter att jag ställt tillbaka den!

Antikvitetsbloggen sa...

Håller med Mimi - kannan är riktigt läcker!