lördag 17 juli 2010

Loppisrunda med Libby och JJ

För en tid sen bestämde Libby, JJ och jag att de skulle komma upp till Gävle för en retro-runda i staden med loppisbesök och kanske ett eller annat trevligt café-stopp under vägen. I onsdags var det så dags för mig att guida runt i stan och leda vägen till potentiella fynd. Som ni redan kanske sett i Libbys blogg Femtiotalsjakten blev det ganska många stopp under vägen till Falun som var slutmålet. Vi besökte fyra ställen i Gävle, ett i Valbo, ett i Sandviken och ett i Järbo innan vi slutligen hamnade hemma i trädgården hos mig och min familj.
Det var lite si och så med fynden för min egen del i starten, jo, några fler gröna snapsglas från Rejmyre hittade jag på Röda Korset på Brynäs. Innan vi lämnade stan för vidare färd på landsbygden i Gästrikland gled vi in på en räkmacka på Lido på söder i Gävle, kan verkligen rekommenderas!Glasen från BodaNova och glöggmuggarna från Gullaskruf fyndade jag dagen innan denna runda liksom den blå vasen och den gröna vasen på bilden med Reijmyreglasen...den gröna vasen, som nog är Åseda, tänkte jag försöka rengöra med nya tips som jag fått angående kalkavlagringar, återkommer senare om detta!Via Valbo och Biståndsgruppen där jag handlade ett litet Gefle-fat/skål i Percyblått, hamnade vi så småningom på Ånyo i Galaxenhuset i Sandviken. Utbudet vad gäller UE-keramik och annat smått var gott och för dagen ovanligt stort! Jag stod och plockade i flera Corso-fat och lite andra skålar av Ingrid Atterberg, innan jag slog till på ett litet fat som var ca 10 x 10 cm för 40 kr, det fanns även ett likadant, men snäll som jag är lämnade jag det till andra hugade spekulanter :-)Innan jag kollade på keramiken spanade jag in 4 st muggar i Colorado-limegrönt från Gustavsberg. De hör väl inte till servisen, men jag tyckte en femma stycket var lagom pris. Kanske kommer jag att dricka något trevligt i dem framöver, vem vet…

Dagens, ja kanske veckans, nä det är årets fynd hittills, är nog dock detta sideboard som JJ visade mig i butiken, jag tvekade inte länge innan jag slog till, med lite rabatt betalade jag 260 kr för det. I princip felfritt, 183 cm långt, och helt underbart!!! Whohoo!!!
Lyckan var att det trots sin storlek gick in i bilen, nästan i alla fall, jag kunde binda ner luckan så att det gick att transportera hem till huset. Tyvärr hann jag inte mer än ställa in det eftersom vi skulle åka norrut följande dag, men jag kommer nog att undersöka det mer i detalj under nästa helg, rengöra det lite och placera det bättre i alla fall!

Vi drog vidare till Järbo och spanade in Auktionshallen där vi alla handlade lite grejer, jag köpte en Rosmarin-kanna med limmat lock för 25 kr. Planen var att vi skulle besöka ett ställe till, i Kungsgården, men tidsbrist gjorde att det blev färd raka vägen till Falun för inspektion av godset, både det större med hus och omnejd, och keramiken, porslinet och glaset inom väggarne. Fika bjöds det på dagen till ära, kaffe, drömrulltårta, kladdkaka med kokostosca, drömmar mm behövde jag inte truga på gästerna :-)Peace & Love, resereportage från Norrlandsresan och lite loppisbesök kommer under veckan, stay tuned!

Herr Movarp

12 kommentarer:

Randiga Tråden sa...

Vilket trevligt besök du fick och vilka fynd du gjort, det är så att jag är lite avundsjuk. Brittmari

Erica sa...

Rosmarin är min absoluta favorit!! Har du sett alla tre varianter på kannor? Den du köpte är för varm choklad, den korta bulliga är för te och så finns det en som är klotformad nertill och rak upptill för kaffe. Jag har de i rosa och de är det första jag skulle rädda om det brann hos mig :-)

Erica sa...

Här kan man se de tre varianterna på kannor: http://www.skolhuset.se/Porslin/porslin_rorstrand.htm
(två i rosa och så kaffekannan i vitt ganska långt ner).

UpsalaEkeby sa...

Vilket snyggt sideboard!!

Är på jakt efter något liknande, men här nere får man betalar dyrt (!) för den sortens möbler...

Grattis till ett riktigt fynd!

Anonym sa...

Ja tack för en trevlig dag och fantastiskt gott fika hos dig!

/JJ

Libby sa...

Ja, det var en härlig dag. Fem i topp:
1) Safarikopparna du hitatt åt mig.
2) Rulltårtan till fikat
3) JJ:s sätt att säga "loppis" varje gång vi såg en loppisskylt
4) Ditt sideboardfynd
5) Mitt Geflesaltkar Fandango AKA "T50"

Eva sa...

Jag shoppade en UE vas på loppis idag, men vet inte så mycket om den. Kanske något du vet mera om

Fru Ekeby sa...

Hejsan svejsan!
Vilken underbar dag ni verkar ha haft!
Jäsiken vad avundsjuk jag blir!
Tänk att bli visad alla bästa loppis ställena i närheten!
Ha det bra i sommar värmen!

Sanna sa...

Hej!

Var en väl genomarbetad hemsida må jag säga, bra där! Fick efter viss efterforskning på nätet om kaffekoppar av märket Casino, Rörstrand en känsla av att du hade mer kaffekoppar än kaffefat. (kanske dock inte stämmer i dagsläget...) För mig är det tvärtom, intresserad av ett byte?? Har bara tre koppar, men åtta fat, alltid kul om det går jämt upp... ;-) Vet du annars var man kan få tag i mer porslin ur den serien?

Herr Movarp sa...

BM: Jepp, kul var det!

Erica: Den är fin, tyvärr är locket limmat, ska spana efter ett sånt framöver...jag tror annars att jag sett alla varianterna, ska kolla in Skolhuset och verifiera :-)

UE: Visst var det!!! Sånt hittar man inte här heller... :-) Skämt åsido så är det extremt sällsynt att hitta möbler i sånt skick!

JJ: Likewise, otroligt trevligt!

Libby: Min kortlista..:
1) Din min när du såg kopparna och fattade att dom var till dig :-)
2)Sideboarden...verkligen fantastisk!
3) Möjligheten att få träffa er båda för en retrorunda, måste gå i repris i höst, i alla fall träffandet kanske Antik och Kuriosa...

Eva: Du har fått svar!

Fru Ekeby: Sånt här borde man göra oftare, blir lite repris till helgen då får jag fler besök, sen ska vi besöka fler retrobloggare under vår semester!

Sanna: Mejla mig så ska vi se vad vi kan göra :-) Jag har några stycken koppar, men inga fat!
porslinsbloggen (at) gmail.com

Anonym sa...

Vilken trevlig dag ni måste haft !
Fina fynd också. Wow säger jag om sideboardet!

Christin sa...

Mitt namn föll bort i förra inlägget....