torsdag 30 april 2009

Nya delar i samlingen

Jag köpte en kaffekanna till min samling som jag hämtade igår, den är samma modell som några andra jag har, kolla in detta inlägg.

Dekoren heter "Crocus" och är formgiven av Ellen Mortensen, som jag egentligen inte vet så mycket om, förutom att hon gjort någon fler dekor med liknande blommor.

Säljarna visade mig runt i sin lägenhet och sina samlingar som förutom mycket fina 50-talsgrejer och lite annat bestod av en stor samling 1960-tals Barbie! Helt fantastiskt att se dessa dockor i sina originalkläder så väl bevarade!

Nåja, när jag var där i alla fall så visade det sig att dom även hade en tekopp med Crocus-dekoren, utan fat, som dom kunde sälja, gissa om jag blev glad! Har försökt få tag i en länge, men inte fått napp. det allra mest fantastiska var också att jag har originalfat till koppen i min "reservdelshylla", så den blev komplett! Kul!
Jag har inte fotat och lagt in kanna och kopp i samlingen, det blir under ledigheten, men en försmak kan ni få..!

Uppdaterat:
Jag ville bara visa kannan också, tog bilder till samlingen och då passade jag på att fota lite extra!


6 kommentarer:

Helena sa...

Den var riktigt fin!
Gillade dina tyger oxå..., speciellt dom blå och gröna. Får man lov att ha en liten önskan? Jag har flera gånger sett att du använt en duk med fiskar på... Bla när du visade upp dukningen med Bimbo (tror jag det var...) Den vore kul att få kolla närmare på!

Herr Movarp sa...

Ja, jag kan fota dem, det är såna "dukar" eller underlägg som vi använder under tallrikarna, dom är ganska moderna, köpta för mindre än 5 år sen. Tror märket heter Serholt...det brukar finas i många inredningsbutiker! Stilmässigt så kan man inte direkt se att de är så moderna, vilket ju är meningen...

Sara sa...

herregud var du fyndar, snart kommer jag upp till dina marker hihih.. Du har så himla fina kaffekoppar, du skulle kunna skriva en bok snart...det skulle sälja som smör. Mvh Sara

Herr Movarp sa...

Hehehe...du är välkommen! Eftersom Gävle är Gefle-porslinets hemtrakter finns det ganska mycket här, men många är medvetna åxå om hur poppis det är!

Man får i alla fall åka runt en del kan jag säga, men kul är det! Jag har liksom två "hemorter" bor i en och jobbar i en, så då blir det många loppisar. Jag brukar hinna ta ett par svängar i veckan, en i Gävle och en i Falun-Borlänge, vilket blir så där en 5-6 loppisar i veckan...

Libby sa...

Ja, samma som Saax säger jag. Snart tuffar jag iväg mot Geglebygden med min lilla bil. Efter att ha plöjt tre loppsar i Sumpan i veckan utan att ha sett en enda okej Gefletallrik så inser jag att jag behöver utvidga mina jaktmarker.

Herr Movarp sa...

Man ska ha lite tur ibland...det finns inte heller alltid bra grejer när jag tar mina rundor, men som jag sa ju mer man kan om olika grejer desto större är chansen att fynd...därav tygerna! Jag ska fota det andra jag köpte på samma runda som tygerna i ett annat inlägg!