måndag 6 april 2009

Ett samlande är till ända...

Jag köpte 4 st kaffekoppar på Tradera nyligen, och jag hämtade paktetet hos mitt postombud idag. Detta köp innebär i princip slutet på mitt samlande av Bimbo, Rörstrandsservisen från slutet av 1950-talet! Hur kan detta nu komma sig? Jo, kopparna i Bimbo-servisen är precis likadana som de Cuba-koppar jag köpte, jag saknade 3 st kaffekoppar till en helt komplett Bimbo-servis. Matservis, kaffeservis och teservis, nu har jag 12 st av varje, minst! Det trodde jag nog inte när jag började samla för några år sedan, men här är vi nu...både roligt, men samtidigt lite sorgligt...jag kommer nog att köpa om det dyker upp någon extra tallrik eller så på loppis, men det blir inga mer Tradera-köp!
 
Som en bonus fick jag ju också en fin Cuba-kopp, en dekor som jag saknade sedan tidigare, så det blev två flugor i en smäll kan man säga!
 
På bilden ser ni Cuba-kopparna! 

6 kommentarer:

Helena sa...

Vad roligt med en komplett servis! Men jag tror oxå att det är svårt att låta bli om man ramlar över nåt på loppis.... Det är alltid bra att ha lite extra.... Kopparna är väldigt snarlika mina Fiesta-koppar och även Tim....

UpsalaEkeby sa...

Vad roligt att du fått en komplett servis!!

Är en speciell känsla när en serie äntligen blir komplett!!

Herr Movarp sa...

Helena: Jepp, det är samma modell! Jag ha många i den modellen som du kanske sett på min samlingssida!
Modellen heter VB och formgivaren är okänd, men den ska tydligen ha kommit i slutet av 50-talet. Jag har ju både Fiesta och Tim
Som jag skrev kan jag nog inte låta bli att köpa några extra om jag skulle dyka på det...jag har ju t.ex. över 20 småtallrikar (21 cm)...

UpsalaEkeby: Visst är det! Det som tyvärr är synd med just Bimbo är att den inte verkar ha några uppläggningsfat eller karotter etc. så man får välja andra passande servisdelar till den. Om man tar exemplet med Tim som vi pratar om ovan, så finns det många fler delar, likaså för en servis som heter Aslög, båda liknande geometriska dekorer.

De koppar jag köpte igår heter ju Cuba, jag har flera andra delar av dem, t.ex djupa tallrikar. Cuba finns i flera färgkombinationer, jag kan visa några av de här Rörstrands-dekorerna framöver, de har inte fått så mycket utrymme ännu!

Libby sa...

Grattis till komplett servis!
Jo, det där med att kombinera: På mitt lokala fik, som bara har en massa udda koppar, är min favoritkopp Ester från Rörstrand med fatet Vera från UE. I den där röda färgen, samma som Bimbo. Faktum är att den kombinationen är snyggare än Ester med sitt eget fat!

Herr Movarp sa...

Libby:
Ja, det gillar jag, det är så inni baljans kul med udda porslin som används, jag brukar själv fika på ett sånt ställe!

frajda sa...

Åh så härligt. Jag har precis börjat fundera på att samla på bimbo. Den är så fin! köpta två kaffefat idag, som blir starten på samlingen!