lördag 11 april 2009

Mat i påsk

Påskbuffé ja, det pratade jag ju om i förra tidigare! Vad vore en buffé, oavsett årstid, utan något fint att lägga upp det i? Halva grejen med mat är ju att presenter den på ett tilltalande sätt så att ögat vill ”äta” innan man stoppar godsakerna i munnen!

Jag gillar att laga mat, såklart bäst när man har tid att fixa med det, ”riktig” matlagning tar tid, oavsett vad det är man tåtar ihop…alla som lagar vardagsmaten vet ju hur tråkig den kan se ut om man har små barn och bråttom efter jobbet…! Man kan ju fixa lite då med, bara att lägga upp de stuvade makaronerna och falukorven eller vad det nu är man äter tillsammans med lite färgglada grönsaker på vackert färgglatt porslin gör ju det hela till en fröjd för ögat!

Jag vet inte om vi har några jättefasta traditioner vad gäller påskmaten egentligen, det enda är väl egentligen att ha någon slags buffé med olika rätter, som julbord fast oerhört mycket lättare skulle jag säga… det blir mycket ägg och fågel (kyckling), men även kallskuret, fisk som lax och sill mm!

Såklart kommer Furuvik fram vid ett tillfälle som detta, så här härligt kan det se ut på familjens middagsbord!

Buffé och barn, ja vad säger man, det kan lätt bli ensidigt om man hittar sina favoriter på bordet...

8 kommentarer:

Helena sa...

Smaskigt värre!!:-D
Vad är det för en karott med grönt lock och med blommor på sidorna som finns med på bilderna? Stod och höll i en sån i dag men blev så där dumsnål.... Såg ingen märkning i botten på den jag hade tag i....
GLAD PÅSK!!!!!

Herr Movarp sa...

En välbevarad hemlighet....mitt tips är att du går tillbaka och köper den om den finns kvar!

Om du vill veta mer, mejla mig (visst hade du adressen?), om den inte var blodigt dyr så är den ett fynd!

Anonym sa...

Glad påsk!
Titta gärna förbi min blog sen, jag har köpt ett fat som jag inte blir klok på, du kanske vet? Det är det röda fatet från UE.

Som sagt glad påsk!

Helena sa...

Jag har inte din mejl..., men skicka en rad till ssk_helena@hotmail.com så skriver jag till dig!

Cecilia sa...

Tack!! Vad mycket härligt porslin du verkar ha, finns många mönster att inspireras av i så fall. Glad Påsk!

Herr Movarp sa...

Ja, jag har en hel del kan man säga, jag älskar verkligen dekorerna, formerna och färgerna! Man hittar ständigt nåt nytt att vila ögonen på..!

Libby sa...

Furuvik är en sådan GLAD servis!
Glad påsk!

a-k sa...

Jag tycker så mycket om dina bilder där man ser att porslinet används.