tisdag 28 april 2009

Dagens fynd

Jag har ju inte visat de fynd jag gjorde tidigare, men det måste jag återkomma till, har fortfarande inte tagit några bilder...så detta var lunchens inköp!

Lampskärm, 50-tal i fint skick, 40 kr
Ljusstake för "taper candles", Jens Quistgaard, Danmark (IHQ=Jens Harald Quistgaard), 10 kr

Summa: 50 kr

Jag har flera såna ljusstakar sedan tidigare, det ska vara 12 sk. "taper candles", mycket långa smala ljus i ljusstaken. Dessa kan man fynda lite nu och då på loppisar, jag har även någon variant samt kopior (japansk). Ljusen är ovanliga, jag hittade inga när jag skulle köpa, men så loppisfyndade jag för ett år sen, köpte en påse med flera askar ljus! Det är verkligen 60-tal över denna!

Jag lägger även in en bild på en likadan ljusstake med originalask och ljus som referens.

2 kommentarer:

Helena sa...

Häftig ljusstake. En sån har jag aldrig stött på! Skulle vara kul med en bild med alla ljus i -ser nästan ut som om de skulle spreta åt alla håll!:-D Mycket fin lampskärm. Roligt när de är så fräscha!

Herr Movarp sa...

Jag hade tänkt göra en snygg dukning ala 60-tal, blir inspirerad av boken jag hämtar bilder ut, då kanske jag kan använda ljusstakarna! Tänk dig Colorado-tallrikar, Focus de Luxe-bestick, snygga färgade glas, tidsenligt mörkt serveringsporslin som Terma och lite gröna serveringsfat osv...jag har det mesta, saknas bara ett tillfälle att visa! Tyvärr har jag bara en Focus-gaffel och en såsslev (som jag inte visat ännu, den hör till de fynden jag inte fotat...)