tisdag 15 februari 2011

I naturen med Hjördis

Jag har ju en hel del UE-föremål i samlingarna, men de jag gillar allra bäst är de som känns som om de kunde ha varit föremål i naturen, en mix av rågods och glasyr! Jag ställde fram lite av dessa och det blev riktigt fint! Samtliga föremål är formgivna av Hjördis Oldfors!Ps, nu är vi hemma igen från en förhoppningsvis underbar semester, jag vet ju inte detta i nuläget eftersom inlägget skrevs redan den 29 januari :-)

8 kommentarer:

Randiga Tråden sa...

Ja, jag hoppas verkligen att ni haft en underbar semester. Så fint alltsammans är, gillar den gula låga skålen med olika blått i,.

Christin sa...

Välkommen hem från en förhoppningsvis härlig semester.
Tack för alla fina grjer du under tiden visat ur dina enorma samlingar.

Anna-Bell sa...

Jag gillar din blogg och har precis startat en webbutik där gammalt möter nytt, vad tycker du om den? www.antikbothnia.se

trillivippa sa...

Vilken härlig samling, så fint de olika delarna passar ihop! :)
Det här var nog en av mina favoriter av de olika samlingarna du visat upp på ditt snygga sideboard. Tillsammans med den lila samlingen. :)
Hoppas att ni haft en underbar och avkopplande semester!

Nina sa...

Vad fina! Jag gillar speciellt den djupt välvda saken med det gula innanmätet.

Förresten har jag en fråga. Du som samlar på så mycket glas och porslin, vad tycker du egentligen om etiketternas varande eller icke varande på föremålen?

Som jag har hört är det är det visst en typiskt svensk grej att låta etiketterna sitta kvar (lite som för att visa vilka fina märken man investerat i). Men det verkar som det är självklart att man tar bort etiketterna utomlands. På nåt sätt tycker jag ändå formgivningen får komma mer till sin rätt utan etiketter. Det låter liksom färger och mönster framträda utan distraherande reklam. Tillverkare brukar man ju oftast ändå kunna utläsa om man tittar på stämpeln?

Fast jag kan i och för sig förstå att det underlättar att identifiera glasföremål till exempel. Men ibland kanske en bortriven etikett ökar chansen till att fynda?

Vad tycker du?

Allt det gamla goda sa...

oj oj oj, vilken samling UE-grejer.. jag är grön av avund!

Herr Movarp sa...

Anna-Bell : Jag ska ta en titt och ge dig ett betyg ;-)

Nina: Jag tycker man ska låta etiketterna sitta kvar, det handlar om att behålla grejerna så nära originalskick som möjligt, dessutom är det lättare att identifiera, många saker är inte märkta med gods- eller glasyrstämplar eller så kan de ha försvunnit om de ligger utanpå glasyren.

Jag vet inte om jag skulle kalla det reklam direkt, jämför med värdet hos en leksaksbil eller docka som har kvar sin förpackning, värdet ur samlarsynpunkt blir större.

Jag kan dock instämma att det iofs är formgivningen som är viktigast, men hur man väljer att göra beror på om man är samlare eller enbart vill inreda... :-)

Nina sa...

Ah intressant.. Ja det är klart, de blir väl närmare sitt originalskick på det sättet. Så är man mer utpräglad samlare förstår jag att man vill behålla etiketten! Men själv är jag nog mer inredare än samlare, än så länge.. ;)