torsdag 24 februari 2011

Gott & blandat

Ja, lite mer bra-att-ha-prylar till Porslinsbloggens hem under tiden som ni väntar på fler prydligt uppställda saker i hemmet, vad sägs om detta..?

Några koppar från Delft, vet inget om dem...


En stor tallrik från Gullaskruf, Reffla såklart, jag har några gröna sedan tidigare!


Några fina Iittala-glas, Ote heter serien, de säljs fortfarande, men denna färgen är utgången ur produktion! Glasen med smalare "fot" är vinglas.


En välbekant ljuslykta, "Alladin" från Höganäs.


Ett gäng ISI snapsglas, nu har jag mer än fulla dussinet!


Några glasvaser, den gula är Ekenäs, den lilla är okänd, dock i samma serie som en turkos som jag har sedan tidigare. Bulbvasen är omärkt, troligen svensk.


Två nya Ekeby-vaser, båda av Ingrid Atterberg. Den blå är en större variant av en som jag har tidigare, ska visa båda i ett senare inlägg.


Till slut vill jag bara visa denna skål från Bo Fajans som jag köpte trots att den är rejält skadad, flera stora naggar, visst är den helt outstanding..? Formen är en treklöver om det inte framgår av bilden :-)

6 kommentarer:

Gila sa...

Fina fynd! Undrar var du ställer allt du köper...har du extra rum för detta ;-) och vad säger din familj ?

Fam Ljunggren sa...

Snygga Ittala glas tycker vi!!

Mvh Retroprylar

Herr Movarp sa...

Gila: Allt som inte används direkt står i två rum i huset, men jag rensar också med jämna mellanrum. Min fru skäller på mig hela tiden :-)

Fam L: Visst är dom! Jag ville köpa såna för några år sen, på Iittala Outlet, då i turkost, men frun ville inte ha så tunga glas, nu hamnade dom här i alla fall till en bråkdel av priset :-)

Anna sa...

Oti-vinglasen verkar farliga, som gjorda för att slå omkull. Men det kan det ju kanske vara värt för att få ha snyggingarna på bordet. Hemskt fin färg.

Herr Movarp sa...

Anna : Nix, de är faktiskt stabilare än vanliga vinglas...och snygga är de definitivt, även dagens moderna formgivning kan vara bra!

sandra sa...

Gällande Fajansskålen så var den helt underbar, turkost gör mig så glad! Är det något jag hittar som jag faller för, men är kantstött, så gör jag som du och köper det ändå. Då spelar naggarna mindre roll, när det ska stå i ens eget hem och inte ev. säljas vidare. :)