söndag 24 januari 2010

Jag tyckte att jag inte varit på loppis nåt på sistone..del 2, porslin

Då fortsätter vi då...

Detta stora (> 30 cm) enkla blå fat kommer från Gefle porslinsfabrik. Med tanke på att det har en gammal godsstämpel med de tre skorstenarna och GEFLE med versaler så har det några år på nacken, men det märkliga är att det är helt i nyskick...färgen är väl kanske inte den snyggaste enligt mig, men det var så fint att jag inte kunde låta bli...


Oops, fingeravtrycken syntes visst på bilden..

Jag hittade en tallrik som nog är ganska ovanlig, en 24 cm stor Gefle Majlis med den gröna dekoren, vilket jag aldrig sett tidigare! Har inte ens sett assietter, vilket jag gärna velat ha eftersom att jag saknar en till min tekopp. Tyvärr var det en spricka i kanten på tallriken, vilket jag inte såg förrän jag kom hem, men den går ju att använda ändå!



Denna lilla kaffeservis, från Gustavsberg är märkt Gustavsberg FP 4, vilket antagligen är dekoren, annars vet jag inte. Någon som känner till den märkningen? Det är 6 koppar och 7 fat, tror dessutom att jag har ett till i nån trave!



Det finast porslinfyndet på loppis denna gång är nog denna uppvärmningskarott från Gefle. Glasyren heter som bekant Astra, och det är första gången som jag ser ett föremål ur Astra-serien på serverings- eller uppvärmningskärl av detta slag. Kul!!! Modellen heter S4, men jag vet inte vem som formgivit den, T-modellen är ju Berit Ternell, men denna får jag leta lite efter...tyvärr saknades locket och sannolikheten att jag ska hitta ett är väl minimal, men man får glädjas åt det man får! Hurra!

5 kommentarer:

Kerstin sa...

Åh, vad snygg karott!

Anonym sa...

Kul med lite porslinsfynd =) Trodde för någon minut att jag kunde hjälpa dig med kaffeservisen. Efter en titt i "min samling" av (av misstag) sönderslaget porslin, hittade fatet som jag letade efter och det var snarlikt men inte rätt. Palett Gustavsberg med tre gröna ränder...
MVH //Webrik

Libby sa...

Majlis är så fin! Har heller aldrig sett den i den här färgställningen. Kul!

Libby sa...

Majlis är så fin! Har heller aldrig sett den i den här färgställningen. Kul!

Re-dizain sa...

Du har verkligen fyndat i dagarna:)
Det är verkligen kul att hälsa på ibland, man lär sig alltid något nytt. Karotten var ju grym i formen , synd att locket saknas..