söndag 17 januari 2010

Take it ISI


Annons från tidningen Form 1957. Coctailset med shaker, mixer, cocktailglas och snackbricka, samt skål för tilltugg.

Jag försöker skrapa ihop en mindre servis av Gullaskrufs ISI-serie, det går väl sisådär, nästan inga glas fram till för nån vecka sen då det lossnade rejält!Första fotot visar allt i serien jag lyckats få tag i hitills...så om det är någon som vill ha tag i ishinkar så har jag 5 st...kanske lite överdrivet, men jag har sålt 2 st redan och vet loppisar där det finns fler...märkligt det där, om det var så vanligt med ISI-serien att jag hittat 10 st hinkar på två år inom några mils avstånd, borde det då inte dyka upp glas också???Foto nr 2 visar snaps-kitet, dvs snapsglas och tillhörande plunta. Jag hittade 2 st glas på loppis för två veckor sen, köpte sedan 5 st billigt på Tradera, så nu har jag 7 st!

Bilderna 3-5 visar cocktail-setet, glas med brickor, 2 st shaker och en mixer (lilla karaffen med pip), samt ett litet rektangulärt fat som jag inte vet vad det är till...någon som känner till det? Cocktailglasen fyndades även de nyligen, på Tulavippan i Gagnef. Jag vill gärna ha tag i fler cocktailglas, helst med brickor, samt en sån liten snackskål!

Utöver dessa specifika set finns det även highballglas och whisky-glas(i flera storlekar?) som jag gäna skulle vilja få tag på. ISI-serien finns även i fler färger, har bl.a sett gröna, röda och ljusblå.

3 kommentarer:

Danjel sa...

Rolig titel ;)
Jag brukar hålla ögonen öppna för ISI produkter men än så länge har jag bara fått tag i en ISI vas och två ISI mini kuber... Såg en shaker - men utan ett lock tyvärr...

Herr Movarp sa...

Det går lite upp och ner med fynden för mig med som jag sa, man hittar mest vaser, kuber och minikuber. Jag har ganska många, ska visa dem nån gång, tror det finns ett tidigare inlägg med det jag hittat då.

Danjel sa...

Jepp jag har sett det inlägget, det var nog hos dig som jag först hörde talas om ISI serien... som jag skrev hos en bloggkollega till dig, jag har följt ett gäng bloggar, bland annat din, i några månader och lärt mig massor! Din är verkligen välfylld! Tack för det! :)